Kenneth Liukkonen summasi Mr. Gay Finland -vuotensa radiossa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Kesällä 2010 Mr. Gay Finlandiksi valittu Kenneth Liukkonen luovutti Helsinki Pride 2011 -viikolla tittelinsä seuraajalleen Jussi Laitiselle. Liukkonen summasi tiistaina 5.7. aamupäivällä YLEn Turun paikallisohjelmassa kulunutta vuotta.

Liukkonen arvioi homokeskustelussa päästyn eteenpäin vuoden aikana. Viime kesän Pride-iskusta alkaen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asema oli esillä ja siitä käytiin näkemystenvaihtoa monilla areenoilla. Syksyllä tuli Homo-ilta, keskustelu kirkon suhtautumisesta homopareihin, keskustelu tasa-arvoisesta avioliitosta, jota käytiin myös eduskuntavaalien yhteydessä. Kenneth Liukkosen ja Jani Toivolan tanssi Linnan juhlien parketilla herätti sekin pienen kohun.

Liukkonen arvelee, että homokeskustelussa on päästy eteenpäin ja ilmapiiri on muuttunut tiedostavammaksi, mutta silti hänen seuraajansa Jussi Laitinen saa kynnettäväkseen pitkän työsaran.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

YLEn Ajankohtaisen kakkosen Homo-illassa Liukkosen kanssa varsin eri mieltä olleen nyt sisäministeriksi nousseen Päivi Räsäsen (KD) hän haastaa osallistumaan Pride-kulkueeseen: "Oikeastaan Päivi voisi tulla Pride-kulkueeseen ensi vuonna! Mielestäni sisäministerin pitäisi tulla sinne ihan asemansa, virkansa puolesta edustustehtäviin. Jos hän näkisi sen, niin hänkin saisi kosketuksen siihen puoleen kansasta. Saadaan raja-aitoja, kynnystä madallettua, sanoo Liukkonen YLE Turun haastattelussa.

Kuuntele YLE Areenasta
YLE Turku: Homokeskustelussa päästy eteenpäin Kenneth Liukkosen mister-vuoden aikana

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!