Fuerteventura haluaa homomatkailijoita

  • Uutinen
  • Pride
  • Lassi Valve
  • 1

Kanarian saariin kuuluva Fuerteventura osallistui Madridin tämän vuotiseen pride-paraatiin omalla kuorma-autollaan sen matkailunedistämiskeskuksen solmittua sopimuksen paikallisen sateenkaarijärjestön kanssa.

Kanarian saarista monet ovat jo houkutelleet kansainväistä sateenkaarimatkailua. Fuerteventura haluaa seurata Gran Canarian esimerkkiä ja mainostaa itseään erinomaisena matkailukohteena homoille, lesboille, transsukupuolisille ja biseksuaaleille. Saarella on rauhallista, erinomaiset uimarannat ja aurinkoista.

Asian edistämiseksi Fuerteventuran matkailunedistämiskeskus (Patronato de Turismo de Fuerteventura) solmi sopimuksen sateenkaarijärjestö Altihay:n kanssa ja sen perusteella saari lähetti omat mainoskuvin koristellun kuorma-autonsa Madridin pride-paraatiin.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Fuerteventuran matkailusihteeri Blas Acosta selitti ”osallistumisen pride-paraatiin olevan sijoitus saaren pääasialliseen tulonlähteeseen, matkailuun, ja se on voitu toteuttaa kiitos Altihay:n kanssa harjoitetun yhteistyön. Pride-tapahtuma kerää tuhansia ihmisiä ja sitä seurataan ympäri maapallon.” Acostan mukaan ”Fuerteventuralla on valtavasti mahdollisuuksia näiden matkailijoiden keskuudessa, ja jos pystymme hyödyntämään sen tarjoama rauhallisuutta, uimarantojen laatua, aurinkoa ja virkistystä meillä on suuret mahdollisuudet kasvaa matkailun alalla”.

Universo Gay (Espanja)

1 kommenttia

Lassijuhanin tekemä uutisjuttu on kiinnostava. Lähdin tutkimaan tuota lomasaarta hieman lisää. Ajattelin heti alkuun, että halutahan voidaan uusia rahantuojaryhmiä, mutta palveluiden tulee olla sellaiseen valmiita.

Tämä lyhyt tarkastelu osoitti, että standardihomolle saari ei tarjoa juurikaan mitään. Saarelta löytyi yksi homokapakka, sen pohjoisosan kaupungista. Eipä juuri muuta. Ehkäpä tuon kapakan omistajat ovat katselleet riittävän kauan pinkin rahan runsasta valumista lähisaarelle (Gran Canaria) ja päättäneet ryhtyä mainostamaan omaa saartaan homokohteena. Töitä sillä puolella on vielä kuitenkin tehtävä ensin runsaasti.

Keskustelin saarella vierailleen henkilön kanssa. Hänen mielestä paikka on rauhallinen. Siellä on paljon hiekkarantoja. Osalla niistä kypsään ikään ehtineet saksalaiset FKK-turistit (lausutaan ef-kaa-kaa) ovat riisuneet vaatteensa. Hänen mukaansa olisi parempi, jos he pitäisivät vaatteet visusti päällänsä ihan vain ohikulkijoiden sielunrauhan takaamiseksi.

Aiomme lomailla Fuerteventuralla luultavasti lähikuukausina. Meille se tämän hetkisen tiedon perusteella on kiinnostava paikka mm. patikointimahdollisuuksineen. Testaan myös kuinka saaren turisti-info palvelee. Lähetin tiedustelun, jossa mainitsen parin homppelin olevan kiinnostuneita vierailemaan paikkakunnalla. Mitä he suosittelisivat tällaiselle turistille?