Vastassamme kajahtaneita vaiko pelottavakin taustavoimien verkosto?

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • jnsto
  • 1

Onko vastassamme vain joukko kajahtaneita vaiko järjestelmällinen, tehokas tasa-arvon vastustus? Ajatustenvaihto homojen oikeuksia vastaan taistelevien olemuksesta oli yksi monista teemoista YLE Radio 1:n Ajankohtaisen ykkösen keskustelussa torstaina 30.6 Ohjelmaan osallistuivat kansanedustaja Mikael Jungner, teologian ylioppilas Veronica Saarela ja Paavo Pyykkönen Bear with Us -ryhmästä. Juontajana Heikki Peltonen.

Mikael Jungner näki mm suojelijan roolinsa takia saamiensa viestien taustalla yksilöiden ongelmat, eikä jonkin "täyspäisten verkoston, joka punoo juonia". Veronica Saarela oli eri mieltä. - Kyllä selkeästi fundamentalistikristittyjen piirissä on taustalla "fiksuja ja kunnollisia kansalaisia, jotka tekevät suunnitelmia ja käyttävät hyväksi ressukoita, joilla on ongelmia. - Se on siksi oikeasti pelottavaa, sanoi Saarela.

Ohjelman juontaja Heikki Peltonen totesi, että "vähän tässä on sellainen tuntu, että joku notkahdus taaksepäin menossa, ja se liittyy itse asiassa tähän Kataisen hallitukseen".

-Jos tämä suuri hiljainen enmmistö jättää liikaa tilaa kajahtaneille, tulee kajahtaneiden yhteiskunta. Sen takia on pakko näiden oikeuksien puolesta nousta taistelemaan, sanoi Jungner ja korosti tarvetta luoda sellainen yhteiskunnallinen ilmapiiri, jossa esimerkiksi homous ei ole pelkästään sallittua, vaan hyväksyttyä.

Hän sanoi itse olevansa poliitikkona, ja SDP:n puolueena, sukupuolineutraalin avioliiton kannalla. - Se, että haluaako kirkko, se on kirkon asia. Jungner totesi asian eduskunnassa kuuluvan omantunnon kysymyksiin.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

-Tästä avioliitosta ei Säätytalolla sovittu mitään.. Tämä tarkoittaa sitä, että pallo on eduskunnalla ja kansanedustajilla. -Jos ei nyt onnistu, on odotettava neljä vuotta.

Ajankohtainen ykkönen 30.6.11

1 kommenttia

  • 1 / 1
  • Havainnoija
  • 3.7.2011, 22.43
Suomalaisessa kiihkouskovaisten lehdessä eräs maamme ylipapeista kertoi saaneensa tietää, että on myös sellaisia homomiehiä, jotka eivät ole valinneet homoseksuaalisuutta. Ajatella kuinka edistyksellistä!

Välillä tuntuu toivottomalta, kun vastassa on porukka, joka on immuuni järjelle. Täysin moraalittomia siinä porukassa riittää. Suomessakin tietyt järjestäytyneet vihanlietsontaryhmittymät levittävät valheita ja solvauksia homoista päivittäin. He eivät auta vähävaraisia, eivät murehdi avioerolukuja, vähät välittävät lastenkotilapsista, joita Suomessa on valtaisa määrä Ruotsiin verrattuna, vaan käyttävät rahansa ja energiansa eriarvoisuuden ja vastakkainasettelun lisäämiseen. Täysin sairasta touhua.

Homon elämä nyky-Suomessa ei ole ruusuilla tanssimista, mutta tietyllä tavalla mielenkiintoista. Kenties se saa meidät toimimaan aktiivisemmin.