Askola: Nyt on tilausta kristinuskon ihmiskuvalle

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • jnsto

Helsingin piispa Irja Askola sanoo, että kirkon pitäisi olla armon edustaja, mutta Raamattua käytetäänkin julmuuteen toisia kohtaan. Helsingin Sanomat julkaisi 24.6.11 piispa Askolan laajan haastattelun.

Askola sanoo, että homokeskustelussa kuvastuva julma tuomitseminen oli hänelle yllätys. Ei vain kirkon sisällä, vaan myös politiikassa ja tavallisten suomalaisten keskuudessa. Se on häpeä ja suru. Vihapuhe on saatava loppumaan kokonaan. se ei kuulu kristilliseen käytökseen. Erimielisyys kyllä on sallittua.

Homovastaisten mielipiteiden takia kirkkoa kohtasi eroaalto. Piispa Askola kuuluu itse niihin, jotka olisivat olleet valmiit siuinaamaan rekisteröidyt parisuhteet kirkossa.

Helsingin Sanomien kysymykseen, eteneekö kirkossa nyt suvaitsevaisuus vai konservatiivisuus, Askola sanoi sen olevan kansalaisista kiinni. - Ainakin keskustelu etenee. Uudet näkökulmat nousevat esiin eikä enää jupista itsekseen. Ihmiset muodostavat aktiivisesti omia kantojaan.

HS luonnehti, ettei Askola vaikuttanut huolestuneelta, vai oliko peräti innostunut?

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- Kyllä. Nyt on tilausta kristinuskon ihmiskuvalle. Kelpaat sellaisena kuin olet, kelpaat kirkkoon ja Jumalalle. Kelpaat, vaikka mokaat, et ole tuottava tai sinulla on kurjia salaisuuksia. Tämän lupauksen varassa kirkko elää. Ja tämä lupaus kuuluu kaikille, ei pelkästään niille, jotka ovat meidän kanssamme samankaltaisia.

Askola sanoi myös, että tukahduttava seksuaalikulttuuri ei nouse uskosta. Jumala on luonut seksuaaliset identiteetit. Mutta seksuaalisuudella on helppo satuttaa ja lyödä. Kun on haluttu varjella, on puhuttu enemmän kielloista kuin seksuaalisuudesta elämän voimana.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!