Käräjäoikeus käsittelee yliluutnantin talviset puheet

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • jnsto

Presidentti Tarja Halosesta varusmiesten mielestä kyseenalaisia puhunut Karjalan prikaatin yliluutnantti saa syytteen palvelusrikoksesta. Asia käsitellään Kouvolan käräjäoikeudessa elokuussa. Uutinen aiheesta julkaistiin useissa viestimissä STT:n välittämänä. Käräjäoikeudessa puidaan yliluutnantin puheiden asianmukaisuus.

Yliluutnantti oli helmikuussa väitteen mukaan sanonut varusmiehille, että Puolustusvoimien ylipäälliköksi ei käy kommunistinainen, joka on toiminut Setassa.
Karjalan prikaatin mukaan asiaa ei voitu ratkaista sotilaskurinpitomenettelyssä, koska asia ei ollut näytöltään kaikin puolin selvä.

Tasavallan presidentti Tarja Halonen piti talvella viestinten asiaa kysyessä yliluutnantin Vekaranjärven varuskunnassa pitämää puhetta huolestuttavana. Presidentti piti myönteisenä sitä, että asia eteni varusmiesten toimesta.

-Vaikka meillä on yksilön mielipiteen ilmaisun oikeus, niin sen rajauksena on, että se ei saa loukata toista ihmistä. Sen vuoksi olin huolestunut tästä lausunnosta", Halonen totesi Radio Helsingin Kyselytunnilla.

-Naiset ja miehet ovat tasa-arvoisia, seksuaalinen suuntautuminen on ihmisen oma asia eikä sen pitäisi häiritä maanpuolustamista, ja myöskin poliittisesti pitäisi olla neutraali. Ihmiset ovat isänmaallisia oikealla ja vasemmalla.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Presidentti oli ilahtunut siitä, että yliluutnantin puheeseen puututtiin nimenomaan varusmiesten joukosta. -Se, mistä olin iloinen tässä asiassa oli, että nimenomaan asevelvolliset puuttuivat tähän. Paikalla olleet varusmiehet antoivat sen eteenpäin. Tämä keskustelu on osoittanut, että nuorissa asevelvollisissa meillä on paljon sellaisia, jotka siltä seisomalta voivat sanoa, että en allekirjoita tämän tyyppistä lausuntoa.


Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!