Vuoden 2011 homofobian vastaisen työn Hyvän tahdon lähettilääs Timo Laitinen (SLU)

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • Sami Mollgren

Sateenkaariyhteisöt ry nimittää vuoden 2011 homofobian vastaisen työn Hyvän tahdon lähettilääksi Suomen Liikunnan ja Urheilun (SLU) puheenjohtajan Timo Laitisen. Laitinen vetoaa urheilu- ja liikuntakansaan, että homottelu saataisiin aikuisten esimerkillä loppumaan urheilukentillä ja katsomoissa. 

SLU:n puheenjohtaja Timo Laitinen näkee liikunnan ja urheilun perusoikeutena, jonka vuoksi SLU ja koko suomalainen liikuntayhteisö on sitoutunut kaikenlaisen syrjinnän kitkemiseen. Hänen mukaansa erityinen vastuu etenkin nuorten kohdalla suvaitsevaisuuden lisäämisessä ja moninaisuuden edistämisessä on paitsi kodeilla, mutta urheilussa myös valmentajilla ja joukkueenjohtajilla. 

- "He osaavat ehkäpä jopa herkässä iässä oleville nuorille kertoa, että heidän homoseksuaalisesti suuntautuneet kaverinsa ovat ihan samanlaisia nuoria tyttöjä ja poikia kun kaikki muutkin. On turvallista tulla urheilemaan. Ei tarvitse pelätä kiusaamista, nimittelyä tai syrjintää, ja vastaavasti kaikki ymmärtävät, että tämä on yhteinen juttu ja liikunta on iloinen asia - seksuaalisesta suuntautuneisuudesta riippumatta", sanoo Laitinen. 

Yhden erityisen asian eteen Laitinen lupaa tehdä töitä. "Vuosikymmenten varrella olemme päässeet eroon tai ainakin selvästi vähemmälle vammaisuuteen tai etniseen taustaan liittyvillä nimittelyllä. Nyt on korkea aika päästä myöskin liikunnassa ja urheilussa pois homottelusta", sanoo Laitinen. Hän lisää, että "me aikuiset näytämme siinä esimerkkiä. Niin kauan kuin me homottelemme urheilukentillä tai katsomoissa, niin kauan myös meidän lapset, tulevat sukupolvet tekevät niin". Hän vetoaa kaikkiin sen puolesta, että tämä halveksittava tapa saataisiin kitkettyä pois. 

Timo Laitinen on osoittanut urheilun piirissä poikkeuksellisen suurta avarakatseisuutta ja halua nostaa yhdenvertaisuusasiat esiin. Laitisella ja SLU:lla on erinomaiset mahdollisuudet vaikuttaa laajasti urheilu- ja liikuntakentän asenteisiin. 

Urheilun ja etenkin niin sanottujen miehisten joukkuelajien piirissä esiintyvä syrjintä on erityisenä teemana 17.5. kansainvälisenä homofobian vastaisena päivänä järjestettävässä 1705-tilaisuudessa. Tilaisuudessa nimitetään homofobian vastaisen työn Hyvän tahdon lähettiläs ja käytetään homofobia-aiheeseen liittyviä puheenvuoroja. 
Sateenkaariyhteisöt ry järjestää tilaisuuden Kirjasto 10: ssä (Pääpostitalo, Elielinaukio 2 G, Helsinki) tiistaina 17.5. klo 17.00 - 19.30. Yhteistyössä tilaisuudessa ovat mm. Seta ry ja Amnesty Internationalin HLBTI-ryhmä. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. 

Kansainvälisen homofobian vastaisen päivän tarkoituksena on havahduttaa ihmiset huomaamaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen olemassaolo sekä näiden kohtaama syrjintä ja homofobia. Päivää tukevat muun muassa ILGA (international lesbian and gay association), European Association of Human Rights, International Federation of Human Rights ja Coalition of African Lesbians. Euroopan parlamentti ja Belgian parlamentti ovat myös ilmaisseet tukensa kansainväliselle homofobian vastaiselle päivälle. Teemapäivä nimettiin ensimmästä kertaa vuonna 2005. 

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!