Suomen Budapestin suurlähetystö mukana yhteisessä vetoomuksessa

  • Uutinen
  • Pride
  • vaeltaja2006

Suomen Budapestin suurlähetystö on mukana suurlähetystöjen yhteisessä vetoomuksessa Budapestin Priden puolesta. Vuosi sitten aiheutti ihmetystä, että Suomi ei ollut vastaavassa vetoomuksessa mukana. Suurlähettiläs Jari Vilén kertoi ranneliikkeelle, että oli kysytty ja oli vastattu myönteisesti. Jostain syystä Suomi ei kuitenkaan ollut tukijoiden luettelossa mukana.

Tässä maat, jotka tukevat Budapestin Prideä
Australia, Belgium, Canada, Croatia, Czech Republic, Denmark, Finland, Germany, Ireland, Luxembourg, Netherlands, Norway, Portugal, Spain, Switzerland, Sweden, Slovenia, the United Kingdom, and the United States.


Huomenna paraatiin kokoontuminen alkaa Sankareiden aukion vierellä klo 16. Paraati lähtee liikkeelle klo 17 Suomen aikaa. Radikaali Nuorisoliike 64 on jälleen kehottanut kannattajiaan vastajoukkoihin. He ovat ilmoittaneet omasta vastamielenosoituksestaan klo 16 Oktogon-aukiolla. Pride-marssi kulkee siitä ohi. Nuorisoliike 64 on monien mielestä uusfasistinen ryhmä. Muutkin ryhmät ovat ilmoittaneet vastamielenosoituksista.

Parina viime vuonna pride-paraatilla ei ole ollut katsojia, koska poliisi sulkee kaikki reitin sivukadut. Ollaan kuin eläintarhan häkissä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Poliisi kertoo, että tänä iltana puoleen yöhön mennessä marssireitille asetetaan pysähtymiskiellot. Parkkeeratut autot siirretään pois, jos omistajaa ei löydy. Poliisi kertoo myös, että ennen paraatia kaupungilla voidaan tehdä henkilö- ja ruumiintarkastuksia.

Poliisi korostaa, että paraatissa ei saa olla yleistä siveellisyyttä loukkaavaa toimintaa.

Viime vuonna marssireittiä jouduttiin lyhentämään häiriöiden vuoksi.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!