UK: Lontoossa homopareja toivotaan sijaisvanhemmiksi

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti

Lontoossa kunnallisviranomaiset ovat esittäneet vetoomuksen, että homoparit ryhtyisivät tukea tarvitsevien nuorten sijaisvanhemmiksi.

Englannissa samaa sukupuolta olevat parit ovat voineet adoptoida taikka ryhtyä sijaisvanhemmiksi vuodesta 2005 lähtien. Vuonna 2010 adoptoiduista lapsista vain 3,75% päätyi samaa sukupuolta oleviin perheisiin. Uutisessa todetaan, että monilla homoilla on edelleen se käsitys, ettei heitä hyväksytä esimerkiksi sijaisvanhemmiksi.

Lontoossa on huutava pula sijaisvanhemmista ja erityisesti niistä, jotka olisivat valmiit vanhemmoimaan teini-ikäisiä nuoria. Kunnallisvirkailijat vetoavat samaa sukupuolta oleviin pareihin ja myös sinkkumiehiin, että he harkitsisivat sijaisvanhemmuutta. Tärkein sääntö sijaisvanhemmuuteen on se, että henkilö taikka parit voivat antaa vakaan ja lapsesta välittävän ympäristön.

**********

Suomessa laki sallii tällä hetkellä samaa sukupuolta olevien parien toisen kumppanin lapsen nk. sisäisen adoption. Ulkoista adoptiota samaa sukupuolta oleville pariskunnille ei sallita vielä. Homoparien sijaisvanhemmuutta on otettu jo varovaisesti käyttöön, mutta tarvetta tällaiselle toiminnalle olisi valtavasti enemmän.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Homomiehille on jo mahdollisuuksia virallisesti lapsia ja nuoria tukevaan toimintaan. Esimerkkinä vaikkapa mieskaveritoiminta. Koulutuksen jälkeen mies ryhtyy jonkin lapsen tai nuoren kaveriksi. Yhteiset harrastukset ja aktiviteetit ovat sitten sen mukaan mikä kiinnostaa lasta ja tuota mieskaveria. Joku vie lapsen urheilemaan, toinen taidenäyttelyyn.

PinkNewsin uutinen sijaisvanhemmuudesta

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!