Brasilian homot tuomitsevat maan presidentin homofobiset kiellot

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Brasilian kansallinen sateenkaarijärjestö ABGLT on yhdessä maan muiden homojärjestöjen kanssa tuominnut maan presidentin tämän kiellettyä syrjinnän vastaisen kampanjan maan kouluissa.

Brasilian presidentti Dilma Rousseff kielsi äskettäin homofobian vastaisen kampanjan kouluissa ilmoittaen, ”ettei salli seksuaalisia optioita koskevaa propagandan”. Syrjinnän vastaista kampanjaa olivat toteuttamassa monet maan opetusalan asiantuntijat yhteistyössä ihmisoikeusjärjestöjen ja opetusministeriön kanssa.

Sen jälkeen, kun Brasilian presidentti uskonnollisten ryhmien painostuksesta kielsi homofobian vastaisen taistelun kouluissa, sateenkaariväestön oikeuksien puolesta taistelevat ryhmät ilmaisivat hämmästyksensä, tyrmistyksensä ja suuttumuksensa antamassaan julkilausumassa:

” Tämä valitettava tapahtuma on huono ja huolestuttava ennakkotapaus brasilialaisessa yhteiskunnassa. Tammikuun 17 päivänä 1890 annettu perustuslain pykälä 119-A määrää kirkon ja valtion lopullisesta erosta tehden Brasiliasta maallisen ja tunnustuksettoman valtion. Tasavallan perustavaa laatua oleva periaate joutuu uhatuksi uskonnollisten fundamentalistien ja heidän kongressissa olevien liittolaistensa liittovaltion oikeuslaitosta vastaan harrastaman kiristyksen takia. Fundamentalismi, minkä laatuinen tahansa uskonnollinen mukaan luettuna, on loukkaus demokratian periaatteita vastaan, sietämätön taka-askel ihmisoikeuksien alalla.”

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Järjestöt muistuttivat, että ” samat henkilöt, jotka polttivat homoja, naisia ja muita uskontoja edustavia henkilöitä rovioilla Keskiajan inkvisition aikana, asuvat nyt Brasiliassa. Grupo Gay de Bahía-järjestön saamien tietojen mukaan Brasiliassa murhataan joka toinen päivä sateenkaariväestöön kuuluva henkilö hänen seksuaalisen suuntautumisensa tai sukupuoli-identiteettinsä takia. On välttämätöntä ottaa konkreettisia askeleita tämän tilanteen muuttamiseksi nopeasti. Tämä on kansainvälien häpeäpilkku Brasilialle. Avainkeino tilanteen korjaamiseksi on koulutus.”

Universo Gay (Epanja)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!