Englannin partioliike: Valmiina tasa-arvoon!

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 4

Englannin partioliike on tehnyt merkittävän päätöksen. Homot ovat tervetulleita liikkeen piiriin jäseniksi ja partiojohtajiksi. Aiheesta tehty dokumentti on otsikoitu: "On OK olla homo ja partiolainen".

Partioliikkeessä on tehty videoviesti, jossa todetaan selkeästi, että homofoobista kiusantekoa ei siedetä partiossa. Partiolaisilla ja partiojohtajille on nyt selkeä lupa osallistua gay pride -paraateihin partiopuvussa.

Englannin tunnetuimmassa nuorisojärjestössä, partioliikkeessä on puolisen miljoonaa jäsentä. Liike haluaa osoittaa voimakkaasti omaksuneensa 21-vuosisadan yhteiskunnan periaatteet ja hyväksyneensä 2010 voimaan tulleen tasa-arvolain.

Videolla englannin partioliikkeen johtaja Wayne Bulpitt toteaa: "Kaikenlainen kiusanteko on väärin, ei vain kiusattua kohtaan, vaan myös kiusaajaa. Partioliikkeessä me katsomme, että kaikki nuoret riippumatta heidän seksuaalisuudestaan, sukupuolestaan, rodustaan, uskonnostaan tai taustastaan, on tasavertainen oikeus kehittyä ja olla oma itsensä."

Englannin partiojärjestö kieltäytyi ottamasta jäsenikseen naisia aina vuoteen 1991 asti. Nyt heillä on oppaita homoihin liittyvistä asioista jaettavana partiojohtajille ja järjestön jäsenille.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Skotlannin Vihreiden johtaja Patrick Harvie ilmaisi tyytyväisyytensä päätökseen, mutta vaati samalla partioliikettä luopumaan torjumasta ateisteja ja agnostikkoja. Vielä nykyisin jäsenen tulee ilmaista sitoutumisensa uskoon.

Skotlannin kristillisten puolue ilmaisee syvän pettymyksensä tehdystä päätöksestä. Heidän mielestään se on merkittävä askel pois partioliikkeen kristillisestä eetoksesta. Kristilliset epäilevät monien vanhempien kavahtavan tehtyä päätöstä.

Otsikkokuva: Huivitettu Posankka vuodelta 2010. Kuvaaja Akseli Silfver

Partiokuvia: Fiilistelyä vuodelta 2009. Kuvaaja Petri Hakosalo

Pääkaupunkiseudun partiolaiset sitoutuvat tasavertaisuuden tunnustamiseen partiossa
Scotsmanin uutinen Englannin partioliikkeen uudesta linjauksesta

4 kommenttia

  • 1 / 4
  • pete
  • 5.6.2011, 22.10
Onko nyt siis kysymys Englannin vai Skotlannin partioliikkeestä, vaiko koko Iso-Britannian partioliikkeestä?
Älkää MISSÄÄN TAPAUKSESSA sotkeko keskenänne Englantia ja Skotlantia ja vielä vähemmän vihjatko, että Skotlanti olisi osa Englantia (ainakaan kenenkään skotlantilaisen läsnäollessa).
Nimim. yhden kanssa aviossa...
Kiitos kommentistasi.

Olin alkuun tekemässä uutista vain Skotlannin partioliikkeestä. Scotsmanin uutisjutussa puhutaan kuitenkin koko Iso-Britannian liikkeestä, josta Skotlannissa mainitaan olevan 30 000 jäsentä.

The association, which represents around 500,000 members - including more than 30,000 Scots.

**********

Kansallisuusasiat ovat kovin herkkiä. Esimerkkinä olen kertonut suomalaisen yrityksen mainoslehdykäisestä, jonka vanhentuneessa kartassa Baltian maat olivat vielä osa Neuvostoliittoa. Koko jättimäinen painos meni suoraan paperinkeräykseen.