Unkarilaisterroristin oikeudenkäynnissä puhuttiin pommista homobaariin

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

Unkarilainen terroristi György Budaházy kumppaneineen teki monia pommihyökkäyksiä mm. poliittisia vaikuttajia ja homoja vastaan kesällä 2008. Eilen oikeudenkäynnissä homobaarin ravintolapäällikkö kertoi tapahtumista. Ensin tuli aamuyöllä tarkistussoitto, ja pian sen jälkeen baarin uloskäynnillä räjähti omatekoinen pommi. Eteisessä oli metrin korkuiset liekit, jotka saatiin ripeällä toiminnalla sammumaan. Sisällä oli puoli tusinaa baarivierasta. Tilanne olisi voinut johtaa katastrofiin. Ravintolapäällikkö ei lähtenyt mukaan Budapestin pride-kulkueeseen muutamaa päivää myöhemmin tämän tapahtuman johdosta.

Terroristijohtaja Budaházy on ollut äärioikeistolaisen Jobbik-puolueen lempilapsi. Vankila-aikana hänen perheensä puolesta on moneen kertaan vedottu. Keväällä 2010 Jobbikin europarlamentaarikko Krisztina Morvai yritti saada Budahazyn ehdokkaaksi parlamenttivaaleihin, jolloin hänet olisi vapautettu vankilasta vaalikampanjan ajaksi. Hanke ei onnistunut.


Ranneliikkeen kuvaus tapahtumista kesällä 2008

http://ranneliike.net/teema/budapestin-pride-puhuttaa?srt=0&cid=9&aid=1523

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1 kommenttia

Budaházyn oikeudenkäynnissä tämän kevään aikana on nähty monenlaisia mielenosoituksia. Oikeussalin yleisö on osoittanut suosiotaan terroristijohtajalle. Paljon puhuva on lehtikuva toukokuun 18. päivältä. "Ártatlan" tarkoittaa: syytön. "Szeretjük" on: rakastamme. Edessä on naamioitunut turvamies tai poliisi.

http://nol.hu/belfold/ismet_demonstracioval_kezdodott_budahazy_targyalasa

Terroristijärjestön nimi oli: Hunniliike (Hunnia Mozgalom). Se alkoi helmikuussa 2008 ahdistella kansanedustajia heittelemällä molotovin cocktaileja heidän kotiensa edustalle ja seinustoille. Esim. Zsuzsanna Dér, sosialistisen puolueen kansanedustaja huomasi 8. helmikuuta 2008, että sisään alkoi tunkeutua kitkerää savun hajua. Huomattiin, että oven edessä kenkien pyyhkimisharjat olivat tulessa. Metallinen ulko-ovi vääntyi kuumuudessa. Oveen oli kirjoitettu sana "EI". Muutamat kansanedustajat saivat myös kirjeitse jotain pulveria ja uhkauskirjeitä. Tapahtumia käytiin läpi oikeudenkäynnissä keskiviikkona.