Maltan homojärjestö vaatii oikeuksien parantamista

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • Juhani Viherlahti

Välittömästi avioero-oikeutta koskevan lain kansanäänestyksen jälkeen homojärjestö Malta Gay Rights Movement - MGRM vaati homoille lisää oikeuksia yhteiskunnassa. Tällä hetkellä homoperheitä ei noteerata. Sairaalassa olevan elämänkumppanin tapaamisoikeus voidaan evätä. Homoja syrjitään monella tavoin. MGRM on sitä mieltä, että Maltan yhteiskunta on muuttunut sallivampaan suuntaan ja tiedostaa nykypäivän vaatimukset. On oikea hetki tarkistaa homojen oikeudet.

Avioeron sallivan lain puolesta äänesti 52,67% maltalaisista, siis vakuuttava enemmistö. Maltalle tuli kiire saada laki aikaan, sillä äänestystuloksen tultua julki, Filippiineillä alettiin vaatia lain muuttamista pikaisesti niin, että Filippiinit ei jäisi maailmanhistorian viimeiseksi maaksi, joka kieltää avioerot. Maltalla Filippiinien kiire on huomattu. Avioeron sallivan lain valmistelu aloitettiin välittömästi. Edustajainhuoneessa oli jo keskiviikkona 1.6.2011 lain ensimmäinen luenta.

Maltan katolista kirkkoa on syytetty siitä, että se oli vaikuttamassa kansanäänestykseen. Kirkko kieltää jyrkästi puuttuneensa mitenkään äänestykseen. Uutiset kertovat kuitenkin katolisten olleen aktiivisesti vastustamassa lakimuutosta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Lähde: Times of Malta

Kuva kirjoittajan

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!