Maltan eilisessä kansanäänestyksessä avioeron sallivan lain kannattajat voittivat

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 2

Maltalla äänestettiin eilen siitä, voidaanko maahan säätää laki, joka sallisi avioerot. Sen kannattajat ovat selvästi voitolla 52 prosentin osuudella. Lopullinen osuus saattaa nousta 54 prosenttiin.

Malta on vahvasti katolisen kirkon vaikutusvallassa oleva maa. Se on Filippiinien lisäksi vain toinen maa maailmassa, joka kieltää avioerot kokonaan. Kansanäänestys on vahva indikaatio katolisen kirkon vaikutusvallan vähenemisestä maassa.

Äänten laskenta jatkuu, mutta lakimuutosta vastustanut pääministeri on jo myöntänyt häviön vaalissa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asema on maassa edelleen erittäin huono. Monet nuoret sateenkaari-ihmiset katsovat, ettei katolisen kirkon vaikutusvallan ja jarrutuksen vuoksi kunnollista muutosta ole luvassa pitkään aikaan. Sen vuoksi muutto vaikkapa Englantiin houkuttelee.

Äänestyksestä uutisoi Times of Malta

2 kommenttia

Minkä Jumala on yhdistänyt, sitä älköön ihminen erottako - siis rakkauden yhdistämää.
  • 2 / 2
  • maltan-kävijä
  • 13.6.2011, 18.16
Joo, olin just käymässä siellä, ja saari oli tukahduttavan ahdasmielisen oloinen paikka.

Yritin hotellin koneella lukea ranneliikkeen sivujakin, mutta suodatin esti pääsyn, koska "sivusto sisältää perhearvoja loukkaavaa materiaalia".

Maan päälehti kirjoitti, että kansan on syytä kysyä rippi-isältään, miten äänestää tässä kimurantissa avioerokysymyksessä ja toisaalta elämöitiin sillä, että yliopiston kampuksen apteekissa myytiin kondomeja.

Ravintoloissa ihmiset veti vaan lärvilautoja kuin viimeistä päivää, mutta jos siellä asuu glbt-ihmisenä, niin kyllähän sen jotenkin ymmärtää..