Pride-paraatin asemesta Tallinnassa festivaalitapahtuma

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren

6. - 11. kesäkuuta Tallinnassa järjestetään solidaarisuus- ja kulttuuriviikko ´Oman maailman avartamisen festivaali´, jolloin on tarjolla taide- ja valokuvanäyttelyitä, keskustelutilaisuuksia sekä filmiesityksiä.

Viikon huipennukseksi järjestetään lauantaina 11. kesäkuuta juhlava ulkoilmakonsertti, jossa kaikkia ihmisiä arvostavan yhteiskunnan tueksi esiintyvät rakastetut virolaiset artistit.

Parjantain (10.6.) ohjelmassa on myös suomalaisväriä, kun Out ’n Loud -kuoro esiintyy.

Tallinnassa on järjestetty vuodesta 2004 vuoteen 2007 pride-tapahtumia, jolloin pääosassa on ollut perinteinen paraati. Tallinnan paraati joutui jokaisena vuonnaan jonkinlaisen väkivaltaisen hyökkäyksen kohteeksi.

Tänä vuonna järjestettävän konsertin uskotaan antavan sateenkaarikansalle ja valtaväestölle hyvän mahdollisuuden viettää aikaa yhdessä ystävällisessä ilmapiirissä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Baltian kolmessa maassa (Viro, Latvia ja Liettua) on viime vuosina järjestetty pride-tapahtumat kiertävästi, vuorotellen kunkin maan pääkaupungissa. Vuonna 2009 Baltian pride järjestettiin Riiassa, vuonna 2010 Vilnassa. Nyt vuonna 2011 on vuorossa Tallinna.

Tallinna Postimees: Geiparaadi asemel tuleb Tallinnas geifestival
omafestival.ee

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!