Meksikolainen osavaltio sitoutuu tasa-arvoon

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Meksikolaisen Coliman osavaltion hallituksen edustajat allekirjoittivat toukokuun 17 päivänä sopimuksen tasa-arvon puolesta ja syrjintää vastaa. Tarkoituksena on luoda keinot homofobian, transfobian ja bifobian vastaisessa taisteluun.

Äskettäin vietetyn homofobia, transfobian ja bifobian päivän kunniaksi meksikolaisen Coliman osavaltion hallitus allekirjoitti 17 toukokuuta sopimuksen, jolla määritellään syrjinnän vastainen taistelu yhdeksi Meksikon toimeenpanevien elinten tärkeimmistä tavoitteista.

Sopimuksen tasa-arvon puolesta ja syrjintää vastaan allekirjoittivat hallituspalatssa osavaltion kuvernööri Mario Anguiano Moreno, osavaltion korkeimman oikeuden presidentti Rafael García Rincón ja osavaltion ihmisoikeuskomission puheenjohtaja Roberto Chapula de la Mora.

Sopimus edellyttää, että viranomaiset toimivat aktiivisesti seksuaaliseen suuntautumiseen ja sukupuoli-identiteettiin perustuvaa syrjintää vastaan kaikilla yhteiskunnan aloilla.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Coliman yhteiskunnallisen kehityksen sihteeristön inhimillisen kehityksen johtaja María Elena González de la Torre julisti: ”Tämän sopimuksen tärkeys on siinä, että se määrittelee julkisia toimintatapoja, jotka eivät vain kata seksuaalista suuntautumista vaan myös sukupuoli-identiteetin, eli transvestiitit ja transsukupuoliset.”

Universo Gay (Epanja)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!