Ilosaarirockiin tulossa homomyönteisempi reggae-tähti Gentleman

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • vaeltaja2006


Kölniläinen reggae-laulaja Genteleman on tulossa esiintymään Ilosaarirockiin Joensuuhun. Gentleman on monissa haastatteluissa puhunut reggaemusiikin homovihamielisyydestä, homofobiasta ja fasismista.Esim. Sizzla ja Bounty Killer ovat toistuvasti lauluissaan kehottaneet tappamaan homot. 37-vuotias Gentleman oli Focus onlinen haastattelussa ja hän sanoi, että homofobia on fasismia. Viime aikoina on tapahtunut pientä edistystä. 1990-luvulla joka kolmannessa jamaikalaisessa reggae-biisissä oli homofobiaa. Mutta nyt homofobisia tekstejä on vaikea löytää.

Vielä vuosi sitten Gentleman sanoi, että kansainväliset protestit jamaikalaisia laulajia vastaan ovat yhtä tyhjän kanssa. Onhan kyse eri kulttuurista. Ei Vatikaaniinkaan aseteta kondomiautomaatteja. Pienen homoaktivistien joukon toiminta on aiheuttanut valtavasti haittaa jamaikalaiselle reggae-musiikille.

Nyt haastattelussa Gentleman on uudistanut näkemyksiään. Reggae- ja Dancehall-skene muuttuu, tosin valitettavan hitaasti. Homofobia on yhä jamaikalaisessa yhteiskunnassa syvällä. Homoseksuaalisuus on yhä rangaistavaa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Reggae-laulajia on yritetty saada allekirjoittamaan ns. Reggae-Compassionate-Act, jossa laulaja sitoutuu poistamaan konserttiensa ohjelmistosta homofobiset laulut. Gentlemannin mukaan jos reggae-laulaja kieltäytyy sopimuksen allekirjoittamisesta, on paras sanoa hänelle: "Pysy kotonasi".

(lähteenä mm. focus-onlline)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!