Jalkapallokapteeni maalailee ulostulon vaaroja

  • Uutinen
  • Urheilu
  • jnsto
  • 1

Saksassa on kahta ilmaa siitä, tulisiko näkyvien urheilijoiden olla avoimia. Maan jalkapallomaajoukkueen kapteeni Philipp Lahm pitää parempana, että homoseksuaalit ammattilaisjalkapalloilijat eivät julkista suuntaustaan. Saksan jalkapalloliiton johtaja Theo Zwanziger oli aiemmin keväällä kehottanut homoseksuaaleja jalkapalloilijoita astumaan julkisuuteen

Bunte-lehden haastatteleman Lahmin mielestä avoimuus johtaisi vain epämiellyttäviin huomautuksiin. Kapteeni Lahm sanoi samalla, ettei hänellä itsellään mitään homoja vastaan ole.

Maajoukkueessa on eri mielipiteitä. Bayern Muncheniä edustava hyökkääjä Mario Gomez sanoo, ettei homouden pitäisi olla enää tabu.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1 kommenttia

En ole lukenut viihteellisen Bunte-lehden juttua, mutta uskoisin toimittajan tehneen aika mielivaltaisia nostoja haastattelusta. Voisin kuvitella itse haastattelun menneen näin:

Toimittaja: "Olisiko helpompaa pysyä kaapissa? Voisiko kaapista tulemisella olla kielteisiä puolia?"

Lahm: "Onhan se helpompaa olla kaapissa, koska sieltä tulemisesta voi tulla vaikeuksia."

Tuosta on sitten tehty iso nosto. Pitää muistaa, että Lahm on saanut kansainvälistä tunnustusta jalkapalloilun (ja muunkin urheilun) homofobian vastustamisesta jo vuosia sitten eli silloin, kun järkipuheita ei paljon kuunneltu. Kelkan kääntäminen tässä asiassa ja tässä ajassa olisi yhtä viisas temppu kuin lähteä uimaan kohti uppoavaa laivaa. Uskon asian oikean laidan selviävän pikapuolin, kun Saksan Palloliitto on nähtävästikin selvittämässä, että onko Lahm antanut virallisen linjan vastaisen lausunnon vai ei (virallinen linja on siis homofobiaa vastaan).

En viittaa mitenkään Lahmin nimiin laitettuihin sanomisiin, mutta muuten oma kantani ammattiurheilun homofobiaan on täysin selvä: homofobiaa hyysäävältä taholta (lajista riippuen yksilö tai seura) rahahanat tiukemmalle. Jos tilanne on niin hyvä kuin juhlapuheissa väitetään, ei kenenkään tarvitse pelätä tiukkojen ehtojen kirpaisua.

Eihän?