Montenegrossa kyynelkaasuhyökkäys 1705-tilaisuuteen

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti

Tuntematon ryhmä hyökkäsi eilen Montenegron pääkaupungissa Podgoricassa kyynelkaasupanoksin konserttiin, joka oli järjestetty 1705-päivän teemalla. Puolet kuulijoista joutui pakenemaan ja hakeutumaan ensiapuun.

Useissa kommenteissa todetaan, että hallitus ei ollut kyennyt takaamaan tapahtuman turvallisuutta. Kaasuhyökkäyksen seurauksena toukokuun viimeiselle päivälle suunniteltu Gay Pride -tapahtuma joutuu nyt uudelleen arvioitavaksi. Hallitus oli luvannut suojella Pridea, mutta ei ole pystynyt selvästi kertomaan kuinka se toteutetaan.

Montenegro on pyrkimässä EU:n jäseneksi. Sen pitää osoittaa pystyvänsä takaamaan yhteiskunnassa turvan myös vähemmistöryhmille. Eilinen hyökkäys on osoitus, ettei hallitus ole suhtautunut riittävällä vakavuudella uhkaan sateenkaari-ihmisiä kohtaan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Montenegro on Adrianmeren rantavaltio. Asukkaita on runsaat puoli miljoonaa. Se itsenäistyi Serbia-Montenegrosta vuonna 2006. Montenegro on ottanut valuutakseen Euron, vaikka se ei kuulukaan virallisesti euromaihin.

Lähde: UK Gay News

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!