Puerto Ricon psykologit kokoontuivat irrottautuakseen homofobiasta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve
  • 1

Puerto Ricon psykologian yhdistys (La Asociación de Psicología de Puerto Rico – APPR) kokoontui huhtikuun lopussa keskustelemaan sateenkaariväestöstä. Osanottajat keskustelivat homoyhteisöön suunnatun syrjinnän aiheuttamista psykologisista tarpeista ja ottivat etäisyyttä yhteiskunnassa vielä vallitsevista homoseksuaalisuutta koskevista myyteistä.

Toukokuun 17 päivästä 1990 lähtien Maailman terveysjärjestö (WHO) on ollut luokittelematta homoseksuaalisuutta sairaudeksi. Vaikka 21 vuotta on kulunut siitä, kun WHO muutti kantaansa, yhteiskunnassa on vieläkin homofobisia kuvitelmia sateenkaariyhteisön muka kärsimistä psyykkisistä ongelmista.

Näitä kuvitelmia ruokkivat tietyt kansainväliset psykologit, jotka edelleen julistavat homoseksuaalisuuden olevan sairaus.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Katkaistakseen siteensä moisiin väitteisiin ja synnyttääkseen vuoropuhelun eri psykologien välillä sateenkaariyhteisön tarpeista APPR järjesti kokouksen huhtikuun 28 ja 29 päivänä. Tapahtuma, jonka nimi oli ”Myyttejä hävittävä vuotuinen symposiumi: Kliininen, lainopillinen ja terveydellinen katsantokanta homo-, lesbo, biseksuaali- ja transsukupuoliyhteisössä” pidettiin Turabon yliopistossa Caguasissa.

Universo Gay (Epanja)

1 kommenttia

  • 1 / 1
  • Onnellinen mies
  • 15.5.2011, 13.25
Mainio uutinen Puerto Ricosta, kiitos! Se koskettaa sydäntäni ja soittelee sielussani, todella! Puerto Rico ja Ricky Martin! Parisen kuukautta sitten luin tuon LIKE:n kustantaman Ricky Martinin kirjan Minun tarinani. Lukuelämys, joka jatkuu yhä edelleen, on ollut valtaisan upea. Kirjoittamansa tekstin myötä hän ui mieleeni, sydämeeni ja sieluuni. Jokaisella solullani tunsin ja tunnen kuinka upeaa on olla homoseksuaalimies tässä ajassa ja tässä maailmassa. Siitä kiitos Ricky Martinille.

Eilen kävelin Helsingin keskustan Sokoksella katsellen siellä myynnissä olevia kirjoja ja VAU! Tuo kaupungin kirjastosta lukemani Martinin kirja oli siinä edessäni myynnissä. Ostin kirjan ja kuinka tunsinkaan itseni onnelliseksi mieheksi!

Maailma on ollut ja on vieläkin väärällään homoseksuaalien sortoa, syrjintää, vähättelyä ja monen muotoista ennakkoluuloa, jopa harhaisia käsityksiä homoseksuaalisuudesta. Siksi uutiset rehdeistä, ryhdikkäistä, selkeistä ja yhteiskuntiin ihmisarvoisesti ja elämän myönteisesti vaikuttavista homoseksuaaleista ovat suunnattoman arvokkaita. Näistä uutisista kiitokset ranneliike.net sivustolle.