Jääkiekon huippuhetket

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Tunnelmat olivat korkealla eilen illalla, kun minuutit kuluivat, eikä Venäjä pystynyt jäällä muuhun kuin vihaisiin tuijotuksiin. Venäläisille tappio oli kirvelevä. Suomi -Venäjä 3-0.

Jääkiekkoa on pidetty tyypillisenä superjätkien heterohommana. Kuitenkin Gay Gameseissa, homojen ja lesbojen "olympialaisissa" kilpaillaan myös jääkiekossa. Amerikassa on runsaasti homojen joukkueita, vanhin Los Angelesissa vuodelta 1985.

Yksittäisiä positiivisia malleja löytyy myös jääkiekkoilijoiden keskuudesta. Welt-lehti esitteli eilen amerikkalaisen New York Rangersin pelaajan Sean Avaryn. Hänen tavaramerkkinsä on kova pelaaminen. Rangaistusaitio on hänen toinen kotinsa. Tällä kaudella on siellä istuttu 174 minuuttia.

Vaikka Sean Averylla ei ole ystäviä jäällä, hänellä on kuitenkin pehmeä puolensa. Hän on 31-vuotias, ja hän on lähtenyt mukaan kampanjaan "Newyorkilaiset avioliiton tasa-arvon puolesta". Avery haluaa olla mukana murtamassa jäätä. "Kohtelen jokaista niin kuin haluaisin että muut kohtelevat minua - tämä koskee myös avioliittoa", hän sanoo.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Yli 30 newyorkilaista julkisuuden henkilöä on syyskuusta alkaen liittynyt tähän kampajaan. Puoliminuuttisissa videoklipeissä he kehottavat poliitikkoja tukemaan homoseksuaaleja kampanjassa kohti avioliiton tasa-arvoa. Aikaisemmin mukana ei ollut muita ammattilaistason urheilijoita.

http://www.welt.de/sport/article13369663/Eishockey-Haudrauf-setzt-sich-fuer-Homosexuelle-ein.html

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!