Bryssel aloittaa homofobian vastaisen kamppailun

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Belgia on tehnyt uuden aloitteen taistelussa homofobiaa vatsaan. Poliisi on aktiivisesti mukana kampanjan toteuttamisessa. Aloitteen tukemiseksi levitetään julisteita ja järjestetään näyttelyitä.

Brysselissä tehty tutkimus antaa negatiivisen kuvan Belgian sateenkaariväestön elämän laadusta. 60% homoista, lesboista, transsukupuolisista ja biseksuaaleista on joutunut loukkausten kohteeksi heidän seksuaalisen suuntautumisensa takia. 10% sateenkaariväestöstä on joutunut väkivallan uhriksi seksuaalisen suuntautumisen takia.

Huolimatta tästä korkeasta homofobian ja transfobian asteesta hyvin harvat ihmiset kääntyvät poliisin puoleen tehdäkseen rikosilmoituksen. Tämän takia poliisi ja sateenaariyhdistykset ovat aloittaneet kampanjan, jolla rohkaistaan tapahtuman todistajia tai uhreja tekemään rikosilmoitus syrjinnästä. Lukuisat julisteet sekä Brysselin kaduilla että tärkeimmissä tiedotusvälineissä tukevat kampanjaa. Lisäksi kaduilla järjestetään taidenäyttelyjä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Poliisikin on mukana eri aloitteissa osoittaakseen sateenkaariyhteisölle, että se torjuu ehdottomasti homofobiaan ja transfobiaan liittyvät teot ja yrittäen lisätä näin rikosilmoitusten määrää.

Universo Gay (Epanja)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!