Euroopan lippu suojaa HLBTI-ihmisiä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Europarlamentin puheenjohtaja Jerzy Buzek oli avaamassa tiistai-iltana valokuvanäyttelyä "Walk with Pride". Mukana olivat myös Ulrike Lunacek ja Michael Cashman Europarlamentin HLBTI-asioita seuraavasta inter-ryhmästä. Valokuvissa on sateenkaariparaateja eri puolilta Eurooppaa. Näyttely liittyy ensi viikon homofobian ja transfobian vastaiseen päivään, 1705.

Parlamentin puheenjohtaja Buzek on puolalainen. Hän lausui puheessaan: "Toivon, että olemme menossa kohti sitä päivää, jolloin ei enää tarvita homofobian vastaista päivää". Siihen päämäärään päästään kuitenkin vain niin, että rohkeasti tartutaan kaikenlaiseen homofobiaan.

Itävaltalainen meppi Ulrike Lunacek kiitteli, että parlamentin puheenjohtaja Buzek on mukana taistelussa HLBTI-ihmisten oikeuksien puolesta. Edelleen Euroopassa on maita, joissa sateenkaarikulkueita ei voida järjestää rauhassa. Lunacek kertoi esimerkin viime vuoden Baltic Pridestä Vilnassa: "Kun olin kulkueessa Eurooppa-lipun alla, tajusin: tämän lipun alla kaikki HLBTI-ihmiset ovat suojassa".


Kuva Ulrike Lunacekin nettisisivulta, vas. Lunacek, oikealla Buzek

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!