Unkarilaistutkimus paljastaa: Homot halveksituin ihmisryhmä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

Yliopiston tutkimuslaitos selvitti viime syksynä asenteita erityisesti vammaisia, romaneja ja homoja kohtaan. Ainoa valonpilkku oli, että kymmenen vuoden aikana kielteiset asenteet vammaisia kohtaan ovat lieventyneet. Muiden ryhmien osalta käy ilmi, että Unkari on Euroopan ennakkoluuloisimpia maita.

Tutkimuksessa vertailtiin eri ihmisryhmien asenteita: esim. budapestiläiset - muualla asuvat, nuoret - vanhat, rikkaat - köyhät, veronmaksajat - tuensaajat, jne. Kysely tehtiin tuhannelle ihmiselle ympäri maata ja toinen otos oli 500 ihmistä maan köyhimmissä osissa.

Hungarian Spectrum -blogissa on hyvä yhteenveto tutkimuksesta. Erikoista oli se, että romaneja (tai mustalaisia, kuten heitä Unkarissa haukutaan) vihataan erityisesti kaupungeissa ja ns. paremmissa piireissä: koulutettujen, hyvin toimeentulevien ihmisten joukoissa. Romaneja ei paljonkaan vihata niissä kylissä, joissa on romaniasutusta. Romanit kuuluvat siellä arkeen.

Tutkimuksessa kävi ilmi, että homot ovat halveksituin ja torjutuin ihmisryhmä. 67% vastaajista sanoo, ettei voisi kuvitellakaan, että joku läheinen perheenjäsen olisi homo. 65% ei haluaisi, että ystävänä olisi homo ja 46% ei haluaisi asua homon naapurina. 37% ei halua työskennellä työpaikalla homon kanssa. Eniten kielteisiä asenteita oli matalasti koulutettujen, maalla asuvien pienipalkkaisten joukoissa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Amerikkalaisblogi kertoo tutkimuksesta
Eilinen lehtiartikkeli unkarilaislehdessä

1 kommenttia

Tämäpä sattui! Olimme suunnitelleet matkaa lähiaikoina Budapestiin. Juuri eilen teimme päätöksen jättää tuo kaupunki väliin. Yksi päätökseen vaikuttanut seikka oli juuri unkarilaisten ikävät asenteet.