Suomen tasa-arvoisesta avioliittolaista valitus YK:n lapsen oikeuksien komitealle

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Eduskunnan vuonna 2014 lopulla hyväksymän avioliittolain uudistukseen liittyen Forum Externum ry jätti elokuussa 2016 Suomea vastaan YK:n lapsen oikeuksien komitealle valituksen YK:n lapsen oikeuksien yleissopimuksen 3 artiklan järjestelmällisestä rikkomisesta. Valituksessa katsotaan, ettei avioliittolain uudistuksen yhteydessä ole arvioitu muutoksen lapsivaikutuksia.


Forum Externum ry:n verkkosivuilla kerrotaan, että yhdistys "harjoittaa itsenäistä ja riippumatonta perus- ja ihmisoikeuksien kansalaisvalvontaa".

Forum Externum ry:n puheenjohtaja Jyrki Anttinen oli loppuvuodesta 2014 käynnistämässä kansalaisaloitetta, jossa vaadittiin neuvoa-antavaa kansanäänestystä "samaa sukupuolta olevien henkilöiden avioliitosta ja heidän oikeudestaan hakea perheen ulkopuolista adoptioita". Aloite sai 1 155 allekirjoitusta.

Pohjois-Suomessa toimivan Anttisen lakiasiaintoimisto verkkosivulla kerrotaan, että Jyrki Anttinen on varatuomari (vuodesta 1986 lähtien) ja pastori (vuodesta 2009, Suomen Luther-säätiö).

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!