Homofobia pysyy politiikassa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve
  • 1

Brasilian hyväksyttyä samaa sukupuolta olevien henkilöiden väliset liitot eräs maan kansanedustaja liitti homoseksuaalisuuden pedofiliaan. Hän vakuutti myös aikovansa syrjiä homovanhempien adoptoimia lapsia.

Viime viikolla Brasiliasta tuli esimerkkivaltio sen hyväksyttyä samaa sukupuolta olevien henkilöiden väliset liitot. Tällä hyväksynnällä homoparit saavat samat oikeudet kuin muut avioliitossa elävät kansalaiset mutta eri nimellä.

Vanhoilliset piirit ovat synnyttäneet kovan hälyn huomattuaan, miten tasa-arvo näin etenee ilman, että mikään sitä voisi pysäyttää. Aikaisemmin sotilaana työskennellyt kansanedustaja Jair Bolsonaro on julistanut tiedotusvälineille homofobisia asenteitaan. Hänen mukaansa Brasilian korkein oikeus ylitti valtuutensa toimien homoyhteisön ja hallituksen painostuksesta; perheyhteisö muodostuu miehestä ja naisesta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Bolsonaro päätti vuodatuksensa väittämällä, että ”seuraava askel on homoparien oikeus adoptoida lapsia ja pedofilian laillistaminen.. en halua alaikäisten lapsieni leikkivän homoseksuaalien adoptoimien lasten kanssa. Minua syytetään syrjinnästä, ja se pitää paikkansa.”

Universo Gay (Epanja)

1 kommenttia

Tällaiset 'Bolsonarot' vain edistävät tasa-arvon toteutumista. He tuovat esiin syrjinnän absurdisuuden, ja luultavasti ihmiset pysähtyvät ajattelemaan omia asenteitaan ja ottavat etäisyyttä tämmöiseen homofobiaan. Meillä on Suomessa onneksi omat bolsonaromme: vai olenko liian optimistinen.