Tuomio Helsinki Pride -iskusta: Kantajien asianajajan lausunto

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • JuhaniV

Kantajien asianajajan ominaisuudessa Juha-Pekka Hippi antoi Ranneliikkeelle lausunnon oikeudenkäynnin lopputuloksesta.

Asianajaja Hippi katsoi oikeuskäsittelyn sujuneen joutuisasti. Kuulemiset ja loppulausunnot ottivat aikaa yhteensä hieman yli puolitoista päivää. Varattuna oli kaksi päivää käsittelylle ja varalla oli vielä yksi päivä, eli tämä perjantai. Hippi oli arvioinut tuomion tulevan ehkä kuukauden kuluttua. Hänetkin yllätti oikeuden puheenjohtajan nopea päätös asiassa.

Hippi arvioi, että Priden kaasuiskusta kärsijöitä oli todellisuudessa enemmän kuin 88 henkeä, joita hän oikeudessa edusti. Jotkut eivät halunneet nimeään oikeudenkäyntipöytäkirjoihin, jotka ovat julkisia asiakirjoja, eivätkä sen vuoksi lähteneet oikeusprosessiin mukaan.

Hän on yleisesti tyytyväinen lopputulokseen, vaikka kanteen neljäs kohta tulikin oikeudessa hylätyksi. Syytettyjen väitteet tuli pääosin näytetyksi vääriksi. Esimerkiksi tiukkaa väittelyä herättänyt kohta pride-paraatin poliittisesta luonteesta, että se olisi vain värikäs karnevaali, oli oikeuden päätöksessä todettu poliittiseksi mielenilmaukseksi ja tapahtumaksi, aivan kuten kantajat asian esittivät.

Audio
Asianajaja Juha-Pekka Hipin haastattelu (5:25)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!