Halosta soimanneen upseerin puheet syyteharkintaan

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • jnsto

Presidentti Tarja Halosta ”Setassa toimineeksi kommunistinaiseksi” kuvanneen yliluutnantin rikosepäily siirtyy syyttäjälle. Puolustusvoimien piirissä on päätetty, että asiaa ei voi hoitaa kurinpitomenettelyssä. Syyttäjä ratkaisee, joutuuko upseeri oikeuteen asiassa. Miestä epäillään palvelusrikoksesta.
Karjalan prikaatin komentaja Timo Kivinen on päättänyt lähettää tapauksen syyteharkintaan Salpausselän syyttäjänvirastoon. Asiasta kertoi HS.
Esitutkinnassa kertyi niin paljon näyttöä, että juttu haluttiin siirtää syyttäjän harkittavaksi. Tapaus ei ollut kuitenkaan niin selvä, että se olisi voitu ratkaista puolustusvoimien omassa sotilaskurinpitomenettelyssä.
Yliluutnanttia epäillään palvelusrikoksesta. Hän piti 80 varusmiehelle tapahtumasarjan käynnistäneen puheen Vekaranjärven varuskunnassa talvella.
Varusmiehet kertoivat yliluutnantin soimanneen Halosta ”kommunistinaiseksi, joka on toiminut Setassa”. Yliluutnantin kerrottiin ilmaiseen, että tällainen ei ole sopivaa puolustusvoimien ylipäällikölle.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!