Espanjalaiset vaativat Quataria dekriminalisoimaan homoseksuaalisuuden

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Espanjalainen homojärjestö La confederación de lesbianas, gays, transexuales y bisexuales Colegas on vaatinut Quatarin poliitikkoja maan emiirin Espanjaan tekemän vierailun jälkeen kumoamaan homoseksuaalisuuden rikolliseksi määrittelemät lait.

Quatarin emiiri on käynyt valtiovierailulla Espanjassa. Hän edustaa maata, joka edelleen tekee seksuaalivähemmistöt rikollisiksi ankarin rangaistuksin. Maan rikoslain 201 pykälän perusteella samaa sukupuolta olevat henkilöt tuomitaan viiden vuoden vankeusrangaistukseen, jos he harrastavat keskenään seksiä. Homoseksistä tuomitaan myös ruoskinnalla.

Useat maat ovat pyytäneet Quataria luopumaan tästä käytännöstä, mutta maan taloudellisen merkityksen takia painostus ei ole ollut riittävän voimakasta viranomaisten asenteen muuttamiseksi.

Syrjinnästä huolimatta Quatar valittiin äskettäin sen taloudellisen aseman perusteella jalkapallon maailmanmestaruuskilpailujen pitopaikaksi vuonna 2022 ilman vaatimuksia ihmisoikeuksista. La Confederación LGTB Colegas on muistuttanut näistä tapahtumista tiedotusvälineille jättämässään julkilausumassa ja vaatinut homoseksuaalisuuden dekriminalisointia Quatarissa.

Colegas-järjestön sihteeri Paco Ramírez totesi: ” Kisoja, joissa kansat kilpailevat terveesti keskenään, jossa juhlitaan inhimillisiä arvoja, kilvoittelua ja solidaarisuutta, ei saa järjestää valtiossa, joka polkee ihmisoikeuksia ja rankaisee homoseksuaaleja vankilalla.”

Universo Gay (Epanja)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!