Häähumua: Homoprotesti Buckinghamin palatsin edessä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Kuva: OutRage


Prinssi William ja Kate Middleton vihitään perjantaina. Eilen pääsiäismaanantaina klo 12 alkoi homo- ja lesbomielenosoittajien protesti palatsin sisäänkäynnillä. Siinä oltiin kolme tuntia.

Mielenilmaisuksen tunnus oli "Equal Love" Järjestäjänä oli mm. ihmisoikeusaktivisti Peter Tatchell. Hääparille oli tarjolla jättimäinen onnittelukortti, jossa toivotettiin onnellista yhteiselämää. Samalla vaaditaan, että William ja Kate puolustaisivat tasa-arvoista avioliittoa.

"Te voitte mennä naimisiin, mutta me homot ja lesbot emme. Sen kieltää laki". Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen on samaan aikaan jätetty kahdeksan homo- ja lesboparin valitukset avioliittokiellon vuoksi. Englannissa avioliitto ja "civil union" ovat lähes tasa-arvoisia, mutta esim. civic union -vihkiseremoniassa ei saa käyttää sanaa avioliitto eikä saa käyttää uskonnollisia symboleja, kertoo Peter Tachell. "Olisi melkoisen metelin aihe, jos juutalaisilta pareilta kiellettäisiin avioliitto ja heille tarjottaisiin vain civil union. Kaksi eri instituutiota merkitsee syrjintää, sanoo Tatchell.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!