USA: Homovihan lietsontaan kaikki keinot ovat mahdollisia

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 3

Kiihkeän homovastaisen, homoavioliittolakeja rankasti vastustavan organisaation NOM (National Organization for Marriage) linjana on niin voimakas homojen mustamaalaus kuin suinkin mahdollista. Tämän paljastaa järjestöstä eronnut organisaattori Louis Marinelli.

Järjestön toimitusjohtaja Brian Brown kehotti Marinellia tekemään LHBT-aktivisteista niin "hullunlaisia" kuin mahdollista, jopa tosiasioita vääristelemällä. Brown oli ilmoittanut alaiselleen: "Tarvitsen kaheleita kuvia meidän vastustajistamme [homoista ja lesboista]". Tavoitteena oli mustamaalata homoyhteisöä niin paljon kuin mahdollista. Kampanjoista piti tehdä teemoiltaan hyvä vastaan paha.

Järjestöstä nyt eronneen Louis Marinellin mielestä NOM:n tapa huijata, vääristellä ja mustamaalata ansaitsee järjestön liittämisen amerikkalaisten vihajärjestöjen listalle.

Lähde: Advocate

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

3 kommenttia

Vastaavanlainen mustamaalaus on Yhdysvaltojen politiikassa varsin yleistä. Misinformaatiota ja suoranaisia valheita saa täällä levittää sananvapauden turvin siitä joutumatta vastaamaan. Viimeisimmän budjettitaistelun aikana kongressissa republikaaniedustaja kertoi hyväntekeväisyysjärjestö Planned Parenthoodin toiminnan koostuvan 90-prosenttisesti aborteista, ja kun joku myöhemmin tarkasti väitteen, edustajan lehdistösihteeri antoi tiedotteen, jonka mukaan edustaja ei tarkoittanut esittää faktalausuntoja ("factual statements"), vaan "esittää henkilökohtaista mielipidettään" ("Illustrate his personal point of view"). Myöhemmin lausunto putsattiin kokonaan pois kongressin kirjoista. (http://newsfeed.time.com/2011/04/24/from-not-factual-to-non-existent-kyls-remark-stricken-from-congressional-record/)

Surullista on, että tämä ei sinänsä ole mitenkään epätavallista. Sananvapauden turvin voi kuka tahansa tehdä itsestään pellen. Mutta kun media (lue:Fox News) noukkii vain pätkän jossa sanotaan että PPn rahoituksesta 90% menee abortteihin, puolet väestöstä kuulee vain tämän eikä myöhempää korjausta. Onneksi aina silloin tällöin joku kompuroi niin pahasti, että pelkkä sananvapaus ei riitä selitykseksi...
Sananvapautta käytetään USA:ssa mielestäni niin paljon väärin, että eurooppalaisesta näkökulmasta voisi sanoa käsitteen olevan prostituoitu. Kenties hiukankaan ajattelevat amerikkalaiset ovat tietoisia tuosta väärinkäytöstä. Kun se on perustuslaissa, siihen voi puuttua vain julkistamalla valheet.

Olet oikeassa, että räväkkä alkuperäinen uutinen menee hyvin jakeluun, mutta täsmennykset eivät saa samanlaista julkisuutta, kuin vain harvinaisissa ääritapauksissa.

Sananvapauteen pitää sisältyä myös vastuullisuus.