Opetus- ja kulttuuriministeriö aloittaa tutkimuksen urheiluseuroissa mahdollisesti tapahtuvasta syrjinnästä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 2

YLETV1 kertoi uutislähetyksessään projektista, jossa opetus- ja kulttuuriministeriön, sekä sisäasiainministeriön aloittamassa projektissa tutkitaan urheiluseuroissa mahdollisesti esiintyvää syrjintää. Tavoitteena on selvittää, estääkö syrjintä vähemmistöryhmien osallistumista urheiluseurojen toimintaan.

Ohjelmassa haastateltu SLU ry:n yhteiskuntavastuun asiantuntija Juha Beurling kertoo tutkittavan kuinka paljon seksuaalisiin, uskonnollisiin tai etnisiin vähemmistöihin kohdistuu syrjintää harrasteurheilun piirissä. Arvellaan, että miesvaltaisissa joukkuelajeissa tällaista syrjintää voisi esiintyä muita lajeja runsaammin.

Ministeriö ilmoittaa tulosten valmistuvan tämän vuoden marraskuussa.

Syrjinnän tutkimusprojektissa YLETV1:n uutisissa 22.4.2011 kohdassa 09:36

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

2 kommenttia

Voi vaan sanoa, että hyvä kun selvitetään. SLU:n Beuerlingillakin vaikutti olevan realistinen ote selvitykseen. Myös volyymi on hyvä huomioida: nyt puhutaan 7-numeroisesta määrästä suomalaisia.

Veikkaan silti, että kovin värikkäitä tuloksia ei saada. Maan tavaksi on vakiintunut monessa muussakin asiassa, että kukaan ei saa suutaan auki suuntaan tai toiseen. Se on tietysti harmin paikka, koska nämä tutkimukset eivät ole mikään inkvisitio, vaan niillä haetaan tutkimustulosta aiheesta, josta sitä ei entuudesta juuri ole. En niinkään toivo lopputulosta, joka todistaisi asioiden olevan päin seiniä vaan sitä, että mukaan tulee paljon erilaisia positiivisia ja rohkaisevia viestejä KAIKILTA liikuntaan ja urheiluu liittyviltä ihmisryhmiltä. Rohkaisevia ja asiallisia ulostuloja on ollut liian vähän tai sitten ne ovat kadonneet setäsuodattimen julkaisukynnykseen (á la YLE Sport).

On todennäköistä, että jos tutkimustulos vaikuttaa liian laimealta ollaakseen totta, tulee enemmän summittaista sohimista siinä toivossa, että se osuu "sinne jonnekin". Tässä olisi hyvä sauma vedota sen puolesta, että suomalaiset eivät nyt joukolla ala itseään tyhmentämään vaan tehdään tästä luotettava tulos.