Aktia hylkäsi naisparin pusukuvan

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 3

Vartti kertoo, että Aktia pankki ei suostunut painattamaan maksukorttiin kuvaa, jossa parisukunta suutelee toisiaan. Parikymppinen pariskunta Essi ja Hilla hakivat molemmat omasta pankistaan maksukorttia, ja kuvaksi oli tarkoitus laittaa ystävän nappaama kuva pusuhetkestä.

Puolentoista viikon jälkeen Essille ilmoitettiin Aktiasta, että kuva ei ollut maksukortteihin liittyvän arvon mukainen, se loukkasi henkilön yksityisyyttä ja että aihe oli sopimaton. Päivää myöhemmin Nordealta tuli kuvalla varustettu kortti postissa Hillalle.

Tämän jälkeen Aktian kanssa käydyssä puhelinkeskustelussa oli todettu, että kyseinen kuva oli "Aktian politiikan vastainen".

Asiasta nousseen kohun myötä Aktiasta kuitenkin myönnetään, ettei hylkäämiselle ollut perustetta.

Aktia Kortin toimitusjohtaja Teemu Korte arvoi Vartille, että "Normitilanne, jossa kaksi ihmistä osoittaa hellyyttä toisilleen vaatteet päällä ei pitäisi olla ongelma" ja kuvan nähtyään hän ei löydä hylkäämiselle syytä. Hänen mukaansa hääsuudelmat kortin kuva-aiheena ovat suosittu kuva-aihe. Korte arvioi heteroparin kuvan olevan helpommin hyväksyttävissä vielä tänä päivänä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Aktia on tapauksen jälkeen täsmentänyt ohjeistustaan kuvista ja jatkossa hyväksymisestä tai hylkäämisestä päättää useampi henkilö.

Essiä ei tyydytä pankin lupaus siitä, hän voi hakea uudelleen kyseisellä kuvalla varustettua korttia. Hän aikoo vaihtaa pankkia. Hänestä on ihmeellistä, että hänen yrittäessään itse hoitaa asiaa, oli vastaus ehdoton ei.

omakaupunki.hs.fi: Aktia tuomitsi tyttöpusun

3 kommenttia

Pankeissa ja vakuutuslaitoksissa tuntuu hetero-oletus elävän aika vahvana. Olen parin viime vuoden aikana käynyt muutamia kertoja keskustelemassa pankkiasioista ja vakuutuksista. Näissä keskusteluissa usein sivutaan perhesuhteita.

Joka ainoan kerran, pankista tai vakuutusfirmasta riippumatta, minulla on oletettu olevan VAIMO tai TYTTÖYSTÄVÄ.

Toisinaan olen oikaissut asian, toisinaan jatkanut sukupuolineutraalilla linjalla. Yhden kerran vähän "huonompana" päivänä pidin vakuutusvirkailijalle hyvähenkisen, mutta napakan puhuttelu ja ehdotin vaatimaan koulutusta asiasta. En sillä(kään) kertaa siirtänyt vakuutuksiani kyseiseen yritykseen.

Kommenttia muokattu: 21.04.2011 klo 10:54
Olin juuri äskettäin uuden pankkiyhdyshenkilömme juttusilla. Pudottelin avainsanat heti kättelyssä. Hän jatkoi sujuvasti ja täysin asiallisesti todellisen perhetilanteemme mukaisella tavalla.