Tuomarin homottelu toi sakot korispelaajalle

  • Uutinen
  • Urheilu
  • Sami Mollgren
  • 1

Los Angeles Lakersin Kobe Bryant sai Pohjois-Amerikan koripalloliiga NBA:lta 100 000 dollarin sakon homoteltuaan tuomaria.

Bryant oli kiihdyksissään tiistaisessa ottelussa San Antoniota vastaan, kun erotuomari tuomitsi hänelle "teknisen virheen". Tämän jälkeen hän istui vaihtopenkille, paiskasi pyyhkeen maahan ja rähähteli ärtyneesti, kutsuen erotuomari Bennie Adamsia halventavalla "Bennie ... fucking faggot" -ilmaisulla, joka sävyltään on lähellä suomen ilmaisua "v***n hintti". Tapaus päätyi televisiokameroihin ja pätkä on levinnyt mm. Youtubessa.

Julkisuudessa Bryantin sanat tuomittiin laajasti.

Myöhemmin hän vakuutteli, etteivät hänen sanansa kerro hänen asenteestaan seksuaalivähemmistöjä kohtaan, vaan kielenkäyttönsä johtuneen turhautumisesta pelissä. Hän pyysi sanojaan anteeksi.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Urheilun joukkuelajeissa pelien tuoksinassa kielenkäyttö on perinteisesti ollut homofobista, mutta asiaan on alettu viime vuosina kiinnittää enemmän huomiota.

Outsports.com: Video: Kobe Bryant calls referee a faggot
LAweekly.com: VIDEO: Kobe Bryant Throws Towel, Mouths ´Faggot´ to Ref at Lakers-Spurs Game
Haukkui tuomaria homoksi - sai 100 000 dollarin sakot

1 kommenttia

NBA on ottanut tiukan linjan pelaajien ja yleisön kielenkäytön siistimiseksi. Vaikka $100 000 on iso raha, on se kuitenkin suhteessa Bryantin yli 20 miljoonan dollarin vuosipalkkaan.