Espanjan vaalit ovat ratkaisevia tasa-arvon kannalta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Äänestys on tärkein ase, joka Espanjan kansalaisilla on käytettävissään heidän valitessaan tasa-arvon ja epätasa-arvon välillä. Espanjan kansallisen seksuaalivähemmistöjä edustavan liiton FELGTB pääsihteeri pyytää homoyhteisöjä tuntemaan vastuunsa antaessaan äänensä ja pitämään mielessä Partido Popularin nihkeän suhtautumisen monimuotoisuuteen.

Espanjan kansallisen seksuaalivähemmistöjä edustavan liiton FELGTB (Federación Estatal de Lesbianas, Gays, Transexuales y Bisexuales) pääsihteeri Desiree Chacón on pyytänyt kansalaisia käyttämään ääntään vastuuntuntoisesti ensi maaliskuussa pidettävissä parlamenttivaaleissa. Chacón valitti sitä, että Partido Popularilta (maan tärkeimmältä oppositiopuolueelta) puuttuu eettistä selkärankaa sen taistellessa kansalaisten tasa-arvoa vastaan.

FELGTB:n pääsihteeri muistutti, että Mariano Rajoy, jos hänestä (Partido Popularin puheenjohtaja) tulee Espanjan seuraava pääministeri, aikoo muuttaa lakia, jonka voimaantulon puolesta homoyhteisö taisteli 25 vuotta ja joka on taannut seksuaalivähemmistöille tasa-arvo, arvokkuuden ja perheen suojelun. Chacón muistutti, että homoilla, lesboilla, transsukupuolisilla ja biseksuaaleilla on paljon pelissä seuraavissa vaaleissa. Oppositiopuolueen puheenjohtaja on nimittäin luvannut muuttaa avioliittolakia ja leikata seksuaalivähemmistön oikeuksia.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Suurin osan Espanjan homoyhdistyksistä on valittanut sitä, että Partido Popularilta puuttuu ymmärtämys monimuotoisuutta kohtaan. Ne ovat jo vuosia turhaan pyytäneet, että puolue peruuttaisi maan perustuslakituomioistuimelle jättämänsä, viisi vuotta sitten hyväksyttyä uutta avioliittolakia koskevan valituksensa.

Universo Gay (Epanja)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!