Huhtikuun 1. päivän uutisia

  • Uutinen
  • Sattumat
  • vaeltaja2006
  • 2

Spiegel-lehti kertoi tämän uutisen paavista hieman epävarmasti. Kaikki lehtiä lukevat ovat varuillaan, että aprillipäivänä heitä voidaan huijata. Tällaisiakin uutisia oli eilen: Sähkön säästötalkoot koko EU:n alueella johtavat siihen, että jatkossa kuntosalien asiakkaat joutuvat itse polkemaan salin sähköt. Deittisivustolla voi hakea uutta ystävätärtä ex-ystävättären kuvan avulla.

Aprillipilat ovat vanha perinne. Mm. vuonna 1957 BBC kertoi, miten Sveitsissä spagettien sadonkorjuu on alkanut ennätysaikaisin lauhan talven jälkeen. Haastateltiin pastan viljelijää. Norjassa vuonna 1987 Bergen tarjosi torillaan ilmaiseksi tullissa takavarikoituja viinoja. Viinan hinta oli korkea ja satoja ihmisiä tuli paikalle. 1997 venäläiset kertoivat, miten Mir-avaruusasemalla oli mukana koemielessä krokodiilin muna ja yllättäen munasta kuoriutui pieni krokodiili, joka ensi töikseen puraisi avaruuslentäjää,. Ja pari vuotta myöhemmin kerrottiin että Baikalin järveen on siirretty kymmennen krokodiilia monimuotoisuutta turvaamaan.

Eilen julkaistiin taas uutisia, joiden todenperäisyys on jokaisen on itse pohdittava. Paavi siis tulee syyskuussa Saksaan vierailulle, ja nyt on sovittu, että 22. syyskuuta hän tapaa homojärjestö LSVD:n edustajia. Sellainen homojärjestö on todella olemassa, ja homojärjestö kuulemma tervehtii tyydytyksellä paavin dialogi-avausta. Tämä tarjous paavin suunnalta on ollut täysi yllätys, ja tapaaminen on ainutlaatuinen maailmanhistoriassa. Aikaisemminhan paavi on kutsunut rekisteröityjä parisuhteita "pahan laillistamiseksi".


Saksan liberaalien kohtalo on myös aprillipiloissa mukana. Liberaalien kannatus on romahtanut, ja puoluejohtajan "Schwesterwellen" (Westerwellen) kohtalosta käydään keskustelua. Sarrazinista tulee kuulemma liberaalien eli FDP:n huippukandidaatti seuraaviin vaaleihin. Sarrazin muodostui poliittisissa piireissä anti-henkilöksi, kun hän jokin aika sitten kirrjassaan lateli kaikki ne hölmöilyt, joita Saksassa poliitikot ovat tehneet mm. maahanmuuttajien "hyysäämisessä" ja avomielisessä sosiaalituen jakamisessa. Siihen saakka Sarrazin oli pankkivaltuuston jäsen ja Berliinin taloussenaattori. Hän joutui eroamaan ja nyt hän ilmeisesti elää kirjansa tuotoilla. Tagesspiegelin lehtiartikkelissa arvioidaan, että kirjoja on ostettu enemmän kuin sosiaalidemokraateilla Saksassa on jäseniä, joten siitä riittää kannattajia myös liberaaleille.

Vihreillä menee Saksassa niin hyvin, että Hampurissa päätettiin poistaa raatihuoneen edestä kiveys ja tilalle pannaan ruohomatto ja paljon narsisseja. Kaupunkilaisia kutsuttiin istutustalkoisiin. Mukaan hanskat ja polvien alle pehmeää. Lapiot on raatihuoneen puolesta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Keski-Euroopasssa E10-bensiinin myynti on takellellut. Nyt on päätetty myydä kaikki jäljellä oleva E10-bensa lentoyhtiöille. Ne ottavat mielellään vastaan halpabensiinin. Siitä ei ole tietoa, miten spriibensa vaikuttaa moottoriin, mutta eräästä lentoyhtiöstä kerrotaan: Kaikki on mennyt ennenkin ihan hyvin.

Online-palvelu Yahoo kertoi, että viime vuoden eurovisiovoittaja Lena Meyer-Landrut ei halua osallistua kevään euroviisukisoihin. Hän on nyt saanut yliannoksen euroviisua ja kyllästymispiste on ylitetty.

Saksassa atomijäte tullaan sijoittamaan Gorlebeniin Hannoverin itäpuolelle. Sadat tuhannet ihmiset olivat osoittamassa mieltään ja estämässä jätekuljetusta muutama kuukausi sitten. Nyt kerrotaan, että atomijäteluolan (ent. suolakaivoksen tiloissa) sijasta sinne perustetaankin Thermal-kylpylä, kuumia ja kylmiä vesiä maan syvyyksistä.. Fukushima on opettanut.

Englannissa Guardian-sanomalehti kertoo luopuvansa vuosisataisesta arvolehden perinteestä ja lähettää parhaat toimittajansa Williamin ja Katen häihin. Tapahtumia aletaan seurata minuuttiaikataululla lehden live-ticker-osiossa.

Berliner Zeitung kertoo, että Siegessäule -patsaan katseen suunta muuttuu lännestä itään. Patsaassa on voiton jumalatar seppele kädessä. Vasemmistopuolue Linke on kuulemma ehdottanut patsaan kääntämistä. On kulunut yli 20 vuotta Berliinin yhdistymisestä, ja vihdoinkin on alettava kunnioittaa itäistä osaa.

(kerätty Spiegelistä)

Viime vuonna ruotsalainen homosivusto QX teki aprilliuutisen, joka närkästytti homojärjestö RFSL:ää. Uutisessa kerrottiin, miten jokainen voi ottaa yhteyden homojärjestöön ja kertoa, jos naapurissa asuu kaappihomo. RFSL lähettää kaapissa olevalle vaaleanpunaisen kirjeen, jossa on mm. RFSL:n liittymislomake ja liukuvoidetta. Seuraavana päivänä QX joutui selittelemään uutistaan, sillä se oli levinnyt myös moniin sanomalehtiin.

Suomessa ei kukaan mene lankaan aprillipiloissa. Viime vuonna Ranneliikkeessä kerrottiin kasvienmaalaustalkoista. Ketään ei tullut talkoisiin Dianapuistoon. Uutista oli valmisteltu syksystä alkaen.
http://ranneliike.net/teema/suuret-kasvimaalaustalkoot?srt=2&cid=11&aid=3896

2 kommenttia

Ihan näin sivuhuomiona, miksi nykyään nämä tekstit täällä ovat kummassa järjestyksessä? Ennenhän uusin oli aina ylinnä, mutta nyt ylinnä on joitan vanhoja uutisia, joiden alle päivittyy uusia. Pieni juttu sinällään, mutta hankaloittaa uutisten lukua.
"Ihan näin sivuhuomiona, miksi nykyään nämä tekstit täällä ovat kummassa järjestyksessä? Ennenhän uusin oli aina ylinnä, mutta nyt ylinnä on joitan vanhoja uutisia, joiden alle päivittyy uusia. Pieni juttu sinällään, mutta hankaloittaa uutisten lukua."

Kyllä uusin uutinen on ainakin omien havaintojeni mukaan edelleen ylimpänä, ja uutiset muiltakin osin aikajärjestyksessä. Vanha uutinen nousee silloin ylimmäksi, jos siihen tulee päivityksiä.