Lady Gaga joutui sensuurin kohteeksi Malesiassa

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren

Lady Gagan tuore kappale ´Born This Way´ on joutunut malesialaisilla radioasemilla sensuroiduksi, koska kappaleen sanoituksessa kehoitetaan hyväksymään seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat ihmiset. Soittokiellon rikkomisesta voi rapsahtaa noin 14 000 euron sakot.

Alkuperäisen version asemesta maan radioasemat saavat esittää sensuroitua versiota, jossa muslimienemmistöisen maan viranomaisten sopimattomaksi arvioima viesti on poistettu: "No matter gay, straight or bi, lesbian, transgendered life, I'm on the right track, baby".

Päätöstä perustellaan sillä, että kappaleen alkuperäinen sanoitus on hyvän maun, säädyllisyyden ja kansan maun vastainen. Malesian merkittävimmän kaupallisen radiotoimijan AMP Radio Networksin edustaja kertoi uutistoimisto AP:lle, että kappaleen alkuperäisissä sanoituksissa käsitelty homoseksuaalisuus, lesbisyys ja biseksuaalisuus ovat sellaisia asioita, jotka ovat maassa tabuja.

Malesialainen homoaktivisti Pang Khee Teik kritisioi radiotoimijoiden päätöstä ja sanoo, että median pitäisi välittää marginaalin viestiä ja lisätä ymmärrystä - ei pahentaa ymmärtämättömyyttä ja vihaa. Hän toivoo, että homojen oikeuksien puolesta puhunut Lady Gaga kieltäisi kanavilta laulujensa soittamisen kokonaan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Malesian lain mukaan homosuhteesta kiinnijääminen voi johtaa pitkään vankeusrangaistukseen.

TheBostonChannel.com: Malaysia Gags Lady Gaga, Garbles Gay Lyrics

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!