Kanadassa kohu homovastaisesta puheesta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti

Kanadalaisten lehtitietojen mukaan Kanadan korkein oikeus tulee suurella todennäköisyydellä päättämään, että avioliiton määritteleminen vain heteroseksuaaleille, on perustuslain vastainen.

Tämä on synnyttänyt huomattavan voimakkaan ja tunneperäisen keskustelun. Viime torstaina Kanadan konservatiivipuolueen edustaja Elsie Wayne aloitti alahuoneessa "myrkyllisen" hyökkäyksen homoja ja lesboja vastaan. Huolimatta alahuoneen muiden jäsenten moitteista, hän kieltäytyy pyytämästä anteeksi.

Keskustelussa Wayne totesi, että homojen on aika painua takaisin kaappiin (closet), "jonne he kuuluvat".

"Meillä ei ole mitään tarvetta tällaiseen hölynpölyyn, eikä meidän pidä suvaita tällaista Kanadassa". Wayne viittasi äskettäisiin oikeuksien päätöksiin, joissa tuetaan samaa sukupuolta olevien avioliittoja.

"Miksi niiden pitää jatkuvasti julkisuudessa kailottaa, että sitä pitää kutsua avioliitoksi? Miksi ne pitävät niitä paraatejaan? Miksi niiden pitää kulkueissa pukeutua naisiksi? Taivaan tähden emme mekään tee kulkueita, osoittaaksemme olevamme aviomies ja aviovaimo. Me emme tee niin. Miksi niiden pitää kulkea ympäriinsä ja koettaa saada paljon julkisuutta?"

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

"Ei sitä pidä kutsua avioliitoksi. Jos he haluavat kutsua sitä liitoksi, se on heidän juttunsa. Jumalalle kiitos, että elämme Kanadassa, avioliittoon kuuluu mies ja nainen."

Waynen ryöpytystä seurasi nopea vaste muilta ja myös hänen omalta puolueeltaan. Hänen lausumiaan kommentoitiin räikeäksi suvaitsemattomuudeksi. Häntä kehotettiin eroamaan konservatiivipuolueen varajohtajan paikalta.

(365Gay.com 9.5.2003)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!