USA: Marylandissa homoavioliittoja ei tule ainakaan toistaiseksi

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Marylandin osavaltion edustajainhuoneessa oli tarkoitus äänestää perjantaina homoavioliittojen sallimisesta. Kiivaan parituntisen keskustelun jälkeen lakiehdotus päätettiin palauttaa takaisin valiokuntaan uudelleen käsittelyyn. Esitettiin arveluita, että lakiehdotuksella olisi ollut hiuksenhieno läpimenomahdollisuus. Marylandissa tämän päätöksen jälkeen homoavioliitot eivät toteudu ainakaan tänä vuonna.

Lakialoitteen hyväksynnästä käydyn laajan keskustelun aikana monet ehdotusta kannattaneet vaihtoivat kantansa. Erityisesti näitä olivat mustat kansanedustajat. He kertoivat joutuneensa voimakkaan painostuksen kohteeksi äänestäjiensä, mukaan lukien mustien kirkot taholta. Nämä vastustavat sanan "avioliitto" käyttöä kuvaamaan samaa sukupuolta olevien liittoja. Heidän mielestään moraalittomuus väännetään ihmisoikeudeksi.

Lähteet:
Reuters
http://www.reuters.com/article/2011/03/12/us-maryland-gays-idUSTRE72A89420110312

Los Angeles Times
http://www.latimes.com/news/nationworld/nation/la-na-gay-marriage-20110312,0,801473.story


Taustaa

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Oikeustaistelu avioliitosta on käynnissä Marylandissa. NOM (National Organization for Marriage) yrittää parhaansa mukaan estää avioliiton avaamista homoille ja lesboille. Keskiviikkona he ilmoittivat, että heiltä irtoaa miljoona dollaria vaalitukea niiden demokraattien tukemiseen, jotka äänestävät homoavioliittoja avaamista vastaan.

Lakiehdotus, jolla avioliitto avattaisiin kaikille täysikäisille Marylandin asukkaille, hyväksyttiin viime viikolla oikeusvaliokunnassa äänin 12-10. Sen jälkeen on käyty kovaa kamppailua mm. sähköpostiviesteillä ja suorilla yhteydenotoilla. Monet edustajainhuoneen jäsenet ovat muuttaneet myönteisiä kantojaan kielteisiksi. Se tietenkin ärsyttää niitä, jotka antoivat tukea näille heidän HLBTI-myönteisyytensä vuoksi.

Lain toisessa lukemisessa tuli niin paljon muutosehdotuksia., että asiasta päättäminen siirtyi kolmanteen käsittelyyn perjantaina.

Viime päivien kiivas keskustelu on johtanut jo yhden edustajainhuoneen jäsenen outtaamiseen. Peter Murphy on eronnut ja kahden lapsen isä. Perhe on tiennyt asiasta jo pitkään. Marylandissa on tiettävästi eniten avoimesti homoja ja lesboja edustajia. Tieto on ilmeisesti Murphylta ja lehdissä sanotaan, että näitä edustajia on tällä hetkellä kahdeksan. “With eight openly gay and lesbian members of the legislature, Maryland now has the largest LGBT caucus of state legislators in the country.”. Parlamentissa on 188 jäsentä, heistä 47 senaatin puolella.

(uutinen: JuhaniV, tausta: vaeltaja2006)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!