Merkittävä tieteellinen työ: Tasa-arvo- ja sukupuolitietoisuutta opettajankoulutukseen

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 1

Laki edellyttää sukupuoleen liittyvän tasa-arvon edistämistä. Opettajankoulutuksessa sukupuolinäkökulman ottaminen sisällöksi ei ole ollut ongelmatonta.

Aiheesta on nyt julkaistu kirja Sukupuolinäkökulmia tutkimusperustaiseen opettajankoulutukseen, jonka on toimittanut Helsingin yliopiston dosentti Jukka Lehtonen. Julkaisussa koulutuspolitiikan ja -tutkimuksen toimijat, opetusministeristä lähtien eri yliopistojen tutkijoihin ja muihin alan asiantuntijoihin, kertovat ajatuksiaan opettajankoulutuksen ja siihen liittyvän tutkimuksen kehittämisestä. 49 haastateltua ovat alansa eturivin vaikuttajia ja kiinnostavien uusien avauksien tekijöitä. Haastattelujen kautta esitellään viime aikoina tehtyjä ja tekeillä olevia tutkimuksia, julkaisuja, selvityksiä ja kartoituksia, jotka valottavat tasa-arvo- ja sukupuolitietoisuuden tasoa sekä yhdenvertaisuuteen liittyviä kysymyksiä opettajankoulutuksessa sekä opettajuuteen ja kouluun liittyvässä tutkimuskentässä.

Helsingin yliopiston tutkija, kasvatussosiologian dosentti Jukka Lehtonen on Tasa-arvo- ja sukupuolitietoisuus opettajankoulutuksessa -hankkeen (TASUKO) tutkimuskoordinaattori. Hän on vuosien kuluessa tehnyt vakuuttavaa tutkimustyötä mm. koulumaailmasta sateenkaarinäkökulmasta.

TASUKO-sivulla linkki kirjaan Sukupuolinäkökulmia tutkimusperustaiseen opettajankoulutukseen
Tasa-arvo- ja sukupuolitietoisuus opettajankoulutuksessa - Virtuaalitila

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1 kommenttia

  • 1 / 1
  • Olli Stålström
  • 13.3.2011, 19.56
Tämähän on miellyttävä yhteensattuma. Myös teoksessamme Saanko olla totta? on kahden opettajan kertomukset siitä miten seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuus olisi hyvä ottaa huomioon koulu- ja opistotasoisessa opetuksessa.

Nämä ovatkin oikein hyviä edistysaskelia suomalaisen opettajankoulutuksen kannalta :)