Kolumbialaispoliitikot homoparien adoptio-oikeutta vastaan

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Kolumbialaiset ministerit ja suurlähettiläät suhtautuvat kieltävästi samaa sukupuolta olevien henkilöiden tekemille adoptioille keinona painostaa oikeuslaitosta, joka jo on viivyttänyt päätöstään asiassa.

Kolumbialaisten homojen, lesbojen, transsukupuolisten ja biseksuaalien oikeuksien parantaminen kohtaa suuria vastoinkäymisiä maan hallituksessa istuvien ministereiden ja muiden hallituspuolueen poliitikkojen taholta. Maan Vatikaanin suurlähettiläs César Mauricio Velásquez kertoi tiedotusvälineille suhtautuvansa kielteisesti samaa sukupuolta olevien henkilöiden tekemiin adoptioihin, se kun muuttaisi perheen käsitettä. Hän lisäsi, että elämä alkaa siittämisestä ja päättyy kuolemaan”. Hän ei myöskään epäröinyt määritellä perhettä: ”Perhe muodostuu miehestä, naisesta ja lapsesta.”

Kolumbian sisä- ja oikeusministeri ovat myös ilmaisseet vastustavansa adoptiolakia ja näin lisänneet painostusta maan oikeuslaitosta kohtaan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kolumbian homoyhteisöä huolestuttaa myös maan presidentin mahdollinen vierailu Vatikaanissa kesäkuussa. Vierailuohjelmaan kuuluu tapaaminen paavin kanssa.

Universo Gay (Epanja)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!