Itä-Lontoossa ´Gay-free-zone´-julisteita

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 2


Itäiseen Lontooseen on ilmaantunut Gay-Free-Zone -julisteita syksystä alkaen. Nitä on ollut kirkkojen, koulujen ja homobaarien lähellä. Teksti on huolestuttava: »Arise and warn. Gay free zone. Verily Allah is severe in punishment« eli vapaasti suomeksi: Allah rankaiseen ankarasti, muista, että tämä on gay-vapaa-alue.

Poliisiraporttien mukaan viime kuukausina Itä-Lontoon kadut ovat muodostuneet yhä vaarallisemmiksi homoille. Kuukausittain selvitellään yli viittä homofobista väkivallantekoa.. Tekijät ovat pääasiassa muslimeja tai nuoria aasialaisia. Media ei asiasta juuri puhu tai se mainitaan vain ohimennen. Nuori homo journalisti Johann Hari yrittää nostaa asian huomion kohteeksi. Kolumnissaan www.johannhari.com ja Attitude-lehdessä hän puhuu asiasta suoraan.

"East London on voimakkaasti noussut tilaistoissa, kun katsotaan homofobisia väkivallantekoja. Se alkaa olla Euroopan homofobisinta seutua. Kaikki tietävät, mutta kukaan ei asiasta puhu avoimesti: East London -alueella asuu enemmän muslimeja kuin koko Englannissa, ja nyt olemme saaneet kokea, miten suvaitsemattomuus homoja kohtaan on pakko niellä suvaitsevaisuuden nimissä.".

Mielipidetiedusteluissa on havaittu, että brittimuslimien joukosta ei löydy niitä, jotka moraalisesti hyväksyisivät homot. Päinvastoin. Pahin on nuorten muslimien asenne. He ovat erityisen torjuvia. Vanhemmat muslimit ovat hieman pehmeämpiä asenteissaan. Tilanne on vaikea myös homomuslimeille, jotka joutuvat totaalisesti salaamaan tunteensa.

Muslimit eivät ole ainoita homojen vihaajia, mutta kyselyjen tulokset ovat shokeeraavia: Englannin muslimeista 0% hyväksyy homot, 58% muista englantilaisista hyväksyy homot.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Miksi vaietaan?

Miksei kukaan puhu asiasta? Johann Hari kirjoittaa, että ilmeisesti HLBTI-yhteisö haluaa olla solidaarinen muita vähemmistöjä kohtaan. Viime aikoina myös muslimit ovat yhä useammin rasismin ja suvaitsemattomuuden kohteina. Homopiireissä ilmeiseti ajatellaan: "Me tunnemme myötätuntoa. Tiedämme, millaista on, kun kohdellaan huonosti. Reagoimme myötätunolla emmekä käy syyllistämään".

Mitä voisi tehdä? Hari kirjoittaa, että kouluopetuksesta on aloitettava. On myös muslimiryhmiä ja imaameja, jotka tukevat homojen oikeuksia. Kun plakaatit ilmestyivät itäiseen Lontooseen, Muslim Council of Britain tuomitsi jyrkästi niiden levittämisen. Islam opettaa naapurin kunnioittamista. Muslimitkaan eivät ole yksi yhtenäinen ryhmä.

Johann Harin blogi

2 kommenttia

Lontoon East End Gay Pride on peruutettu 16.3.2011.

Kommenttia muokattu: 16.03.2011 klo 17:04
  • 2 / 2
  • kahden vihaama
  • 6.3.2011, 23.54
Toisaalta, kyseessä ovat kuitenkin äärimuslimit, silllä muslimeissakin, kuten äärikristittyjenkin joukossa on myös maltillisia, joille homot eivät ole uskonnollisperäinen ongelma.

Ääriuskovaisethan ovat aktivoituneet homofobisessa taistelussaan. Äärikristittyjen ja ääri-islamisiten tiedetään olleen yhteyksissä asian tiimoilta, tuon yhteisen päämääränsä eteen voimiensa yhdistämisessä.

Euroopassa ei tietenkään pidä sortua taistelemaan noista vain toista ongelmaa vastaan.