Helsingin Gayteatterin esitys vielä maanantaina

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006
  • 4


Helsingin Gayteatteri HGT on esittänyt uutta näytelmää: "Viimeinen viilto - Montaako onnistaa rakkauden alttarilla?". Ensi-ilta oli maaliskuun 19. päivänä 2011.

Ohjaaja Minna Kivelä oli haastateltavana viime viikolla Kimmoliisan lähetyksessä, kesto n. 20 min. Näytelmän käsikirjoittaja Pauli Löija kertoi tänään kirjoitusurakastaan ranneliikkeen haastattelussa, kesto n. 10 min.


Kansallisteatterin pienellä näyttämöllä on joulukuusta alkaen esitetty vanhaa brittikomediaa Herra Sloane. Ohjaaja on Antti Einari Halonen. Pienellä näyttämöllä menee myös Kristuksen morsian, joka käsittelee sukupuolta ja seksuaalisuutta. Käsikirjoittaja on Heidi Junkkaala. Svenska Teaternissa pyörii musikaali Cabaret. Siinä käsitellään Berliiniä 1930-luvun alussa.

Audio
Pauli Löija on Helsingin Gayteatterin seuraavan näytelmän käsikirjoittaja, mutta hän on myös yksi näyttelijöistä. Kesto n. 10 min.

Helsingin Gayteatterin uusimman näytelmän ohjaaja Minna Kivelä Kimmoliisan haastattelussa

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

4 kommenttia

  • 1 / 4
  • kuninkaan valinta
  • 2.3.2011, 0.05
Näyttelemisen saralla homo-teemahan on ollut nyt muutenkin näyttävästi esillä ihan maailmanluokassa. Juuri 4 oscaria kahmineen The King’s Speech -elokuvan tuotti homo Iain Canning, joka muisti oscar-gaalassa kiittää myös miestään Beniä.

Lisäksihän selvisi että kyseisen elokuvan erästä kuvausinteriöriä on käytetty vuotta aiemmin myös gay-pornofilmissä Snookered.

http://www.movieline.com/2011/02/its-confirmed-the-kings-speech-was-filmed-at-the-same-location-as-a-gay-porn-movie.php

http://www.queerty.com/the-kings-speech-director-tom-hooper-filming-on-gay-porn-set-was-the-right-choice-20110301/
Tulin juuri Viimeisen viillon ensi-illasta. Hyvin kirjoitettu ja esitetty sekä ajankohtainen. Kiitos koko teatteriporukalle! Hyvä Pauli!

Minua kiinnosti, että siinä esitetty pitkä uskonnollinen julistus homoudesta psykoseksuaalisen kehityksen "häiriönä" on suoraan Päivi Räsäsen poliittisesta pamfletista "Mieheksi ja naiseksi hän heidät loi. Homosuhteet haastavat kristillisen ihmiskäsityksen". Suomen Luther-säätiö 2004, sivu 10.

Siinä on homovastaisen vihanlietsonnan ja syrjintäideologian lähde tämän päivän Suomessa. Muistakaa eduskuntavaaleissa!

Suomen lääkäriliitto totesi jo syksyllä 2010 että Päivi Räsäsen tiedot homoudesta "eivät ole ajan tasalla".