Unkari: Taistelu ´epäunkarilaista´ taidetta vastaan jatkuu

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

Suomessa käydään keskustelua tekotaiteesta - niin myös Unkarissa. Siellä tilannetta pahentaa se, että Kansallisteatterin johtaja on tunnettu ja arvostettu teatterimies, mutta homo. Joulukuussa Kansallisteatterin edessä pidettiin mielenosoitus, jossa vaadittiin perverssin teatterinjohtajan eroa. Eilen parlamentin keskustelussa jälleen palattiin erovaatimuksiin. Eroa vaatii Perussuomalaisten unkarilainen "veljespuolue" Jobbik.


Jobbikin kansanedustaja Elöd Novak vaatii teatterin johtajan Robert Alföldin erottamista heti, kesken kauden. Vuodelle 2012 teatterinjohtaja suunnittelee Ihmemaa Ozia aikuisena sovituksena. "Miten kauan tätä vielä pitää sietää", kysyi kansanedustaja. Teatterinjohtaja yrittää homostaa koko teatterin. Tällä menolla teatterista tulee poikkeavuuden näyttämö. Jobbikin mukaan on loukkaavaa, että teatterissa esitetään kristillisyyden vastaisia ja kansalaisia vihastuttavia näytelmiä. Valtiosihteeri Géza Szõcs vastasi: "Ei ole parlamentin asia päättää, mikä on taiteellista, kaunista ja hyvää". Valtiosihteerin mukaan hallitus on jo ottanut kantaa teatterin johtajan tapaukseen, mutta asiaa ei ole vielä julkistettu. Jobbikin kansanedustaja ei hyväksynyt vastausta, mutta parlamentin enemmistö hyväksyi (äänestys: 176 hyväksyi vastauksen, 39 ei hyväksynyt, 42 pidättäytyi).

http://galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=55793:ogy-kronika-3-resz-interpellaciok-munkaerpiaci-alap-alfoeldi-robert-belviz-nemzetbiztonsagi-kockazatok&catid=76:hazai-vonatkozasu-hirek&Itemid=113

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1 kommenttia

  • 1 / 1
  • Hannu, Tre
  • 5.3.2011, 0.51
Persujen natsisaksamainen vaaliohjelmahan pyrkii tähän samaan. Lisäksi se haluaa vähentää mm. homojen ja maahanmuuttajien oikeuksia juuri samalla tavalla kuin Unkarissa ja Liettuassa tehdään. Onneksi suomalaisista noin 83 % ei kannata persujen ohjelmaa.

Kyllähän persujen menestys tietenkin Suomi-kuvaa likaa. Saksalaisissa ja itävaltalaisissa homolehdissä on aina pidetty Suomea edistyksellisenä ja suomalaisia homojen oikeuksia puolustavina. Tuskin enää näiden vaalien jälkeen.

Australialainen kaveri kysyi minulta brittiläislehdessä, eikö se tasa-arvoinen avioliittolaki ole vielä hyväksytty Suomessa. Hän oli nimittäin lukenut maansa lehdistä, että Suomi on seuraavana vuorossa. Jouduin tällä kertaa vastaamaan, että taantumus on meillä lisääntynyt, enkä siksi usko, että tasa-arvo lähivuosina toteutuu.