Viro: Villit ehdokkaat tuovat tulevaisuuteen arvaamattomuutta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Uusin gallup. Kannatusprosentit ovat
erilaisia, jos huomioidaan vain ne, jotka
aikovat äänestää.

Virossa parlamenttivaalit pidetään ensi sunnuntaina. Galluppien mukaan n. 75% kansalaisista aikoo mennä vaaliuurnille. Helmikuun gallup osoittaa, että Reformipuolue on johdossa. Seuraavat kolme puoluetta ovat aika tasaväkisiä. Vihreät ei ole saanut vielä jalansijaa Virossa. Äänikynnys on 5%, joten Kansanliitolla ja Vihreillä ei taida olla asiaa parlamenttiin.

"Villit" kandidaatit ovat saaneet kohtalaisen hyvin kannatusta. Tulevan politiikan kannalta huolestuttavaa on, että jokaisella on oma vaaliohjelma, ja jos parlamentissa on paljon villejä, maan tulevaa poliitiikkaa on vaikea ennustaa. Villien keskuudessa elää vahvana äärimmäisyysajattelu. Villejä kandidaatteja on yhteensä 32. Poliittiset analyytikot pitävät villien kannatusta jonkinlaisena vastalauseena puoluepolitiikalle. Virolta puuttuu Perusvirolaisten puolue.

Virossa villit kandidaatit eivät tarvitse taakseen kannattajayhdistystä. On vain oltava intoa ja "puhdas omatunto". Ehdokkaan on pystyttävä olemaan esikuvana kansalle. Jos on vanhaa rikosrekisteriä, sillä ei ole merkitystä. Viron media ei ole nostanut esiin tällaisia ongelmatapauksia. Yksi villi ehdokas riehuu blogissaan „Koguja Kroonikad“. Hän haukkuu Viron poliittisen systeemin ja samalla hänellä on menossa monta henkilökohtaista oikeusjuttua.

Homofobia elää vahvana "villien" keskuudessa. Facebookissa käy keskustelu siitä, miten homomiehet voitaisiin pakottaa naimisiin ja tuottamaan maalle lisää lapsia. Elektroinsinööri Aivar Koitla kertoi Baltische Rundschau -lehdelle innostuneena, miten hänen homoystävänsä meni naimisiin ja kunnon virolaisena siitti myös lapsia. Siitä ei ollut puhetta, onko aviovaimo onnellinen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Populistisilla villeillä kandidaateilla on myös hyvin äärioikealla olevia "kolmannen valtakunnan" ajatuksia väestöpolitiikasta. Homot ovat syyllisiä matalaan syntyvyyteen, ja homot pitää panna terapiaan. Kuitenkin samalla on tärkeää, että rotu säilyy puhtaasti virolaisena. Venäläisten suuremmat syntyvyysprosentit ovat ongelma. Euroopan unionissa ei ole vielä huomattu, miten Virossa vahvistuu ääriajattelu. "Villejä" pidetään vain harmittomina kouhkaajina.

Baltische Rundschau -lehden kirjeenvaihtaja kertoo omana kokemuksenaan, että Virossa tiedetään melko vähän muusta maailmasta. Lehdillä ei juuri ole ulkomaankirjeenvaihtajia, ja ulkomaita kuvaavia kirjoja on hyvin vähän. Harva virolainen tietää, että Saksan ulkoministeri Westerwelle on homo. Viron pitäisi olla tiiviissä taloudellisessa yhteistyössä muiden maiden kanssa, mutta Virossa elää vieraiden pelko. Kuinka kauan ulkomaiset liike-elämän ihmiset viihtyvät maassa, jossa lehdistä saa lukea ulkomaalaisiin kohdistuvia loukkauksia. Pari vuotta sitten hollantilainen diplomaatti jätti Viron, koska hän koki ilmapiirin liian homofobiseksi.

Veiko Rämmel -aktiivinen homojen parjaaja

Kristillismielinen Veiko Rämmel on suorin sanoin kertonut 5. joulukuuta 2009, että jos hän joutuu kasvotusten homon kanssa, hän ensi töikseen kättelemisen jälkeen menee pesemään kätensä. Saksalainen ulkoministeri Westerwelle ja ruotsalaispiispa Eva Brunne ovat "kauhistuksia" ja saatanasta. Veiko Rämmel kirjoittelee usein Postimees-lehteen omia kommenttejaan. Hän on syntynyt vuonna 1964 Tartossa. Hän on tehnyt monta konkurssia ja tällä hetkellä hän opiskelee yksityisessä teologisessa akatemiassa Tartossa. Millä hän hankkii toimeentulonsa - siitä ei ole tarkkaa tietoa. Neljä vuotta sitten hän aloitti jumalalleen omistautumisen. Ylipäänsä kukaan ei uskalla nykyään puhua siitä, millaisia ulkomaalaisia varoja virtaa Viron kirkoille ja lahkoille. Esim. Tarton teologinen akatemia on perheyritys. Rämmelin omaan henkilöhistoriaan liittyy vielä kommunistinen menneisyys, josta hän itse vaikenee. Viime viikkoina netissä Rämmelin itse laatima henkilöhistoria on moneen kertaan muuttunut. Kukaan ei tiedä, missä mies asuu. Hänet tavoittaa vain kännykällä ja sähköpostilla. Hän kuulemma viihtyy nettikahviloissa.

Rämmel on niin usein lehdissä hyökännyt homoja vastaan, että hänen menestykseensä vaaleissa kannattaa kiinnittää huomiota. Suomessa tällaisesta henkilöstä voitaisiin käyttää nimitystä: "hämärämies". Nyt hänestä alkaa olla juttuja netissä. Tässä blogissa kerrotaan myös hänen vankeusrangaistuksestaan.
http://veikorammel.wordpress.com/


(Lähteinä Postimees ja Baltische Rundschau)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!