Turvapaikka-asia: Vasemmistonaiset vaatii Maahanmuuttovirastolta lisää osaamista

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Vasemmistonaiset vaativat, että Suomesta on saatava turvapaikka seksuaalisen suuntautumisen vuoksi vainotuille. Vuoden sisällä ainakin kaksi Suomesta turvapaikkaa hakenutta homomiestä on päätetty käännyttää kotimaihinsa vaikka Suomen Maahanmuuttovirastossa tiedetään, että heidän seksuaalinen suuntautuminen on rikos heidän lähtömaissa.

Kansainväliset ihmisoikeussopimukset sekä Suomen lainsäädäntö kieltävät palauttamasta henkilöä maahan, jossa häntä uhkaa vaino seksuaalisen suuntautumisen tai seksuaalivähemmistöön kuulumisen seurauksena. Monissa maissa homoilla ei ole oikeuksia ja jopa heidän ystäviään ja perheenjäseniään uhkaa viranomaisten vaino ja häirintä, jos he auttavat homoksi tiedettyä läheistään.

On erikoista, että kielteisillä turvapaikkapäätöksillään Suomi haluaa viestittää muulle maailmalle, että sukupuoliseen suuntautuneisuuteen tai seksuaalivähemmistöön kuuluminen on hyväksytty vainoamisen syy. Suomen Maahanmuuttovirasto osoittaa oman epäpätevyytensä rikkoessaan sekä Suomen lakia että kansainvälisiä ihmisoikeussopimuksia hylätessään turvapaikkahakemukset.

Tuoreimmassa eli zimbabwelaisen Farain tapauksessa Maahanmuuttovirasto ei edes selvittänyt hänen suojeluntarvettaan vaan pelkästään poliisi teki Faraille suppean haastattelun jo vuosia sitten.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

– Kielteinen turvapaikkapäätös tehtiin rutiininomaisesti; se osoittaa, ettei Suomessa viranomaisilla ole riittävää asiantuntemusta seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asemasta, Vasemmistonaisten puheenjohtaja Saila Ruuth sanoo.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!