Pitääkö turvapaikan hakijan ´todistaa´ homoutensa?

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 3

Monet homot keskuudessaan ovat melko epäluuloisia siitä, käytetäänkö homoutta turvapaikan hakuperusteena vain "oikotienä" ohi normaalin hakuprosessin. Onko niin, että "fiksu" turvapaikanhakija keksii homouden perusteeksi, jolla turvapaikka irtoaa. Joissakin maissa on jo vaadittu, että pitäisi olla "homoustesti".

Maahanmuuttajavastaisuus on valtavirtaistunut niin, että on täysin hyväksyttävää arkikeskustelussa arvioida turvapaikanhakijoiden motiiveja. Homopiirit eivät ole siinä suhteessa yhtään erilaisia muuhun kansaan verrattuna, vaikka he itse ovat kokeneet syrjinnän. Setan pääsihteeri Aija Salo ottaa seuraavassa kantaa siihen, pitääkö homous jotenkin "tarkistaa". Kesto 2 min 32 sek

Audio
Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

3 kommenttia

Eikös homous perinteisesti tarkisteta Setan jäsenkortista?

Vaan vakavasti... Homoseksuaalisuushan on ensi sijassa vain henkilön itsensä määrittelevä suuntautuminen. Mitään yleispätevää "homousmittaria" tai "homotestiä" ei ole olemassa, joten mitään tasapuolista keinoa selvittää asiaa ei ole.

Tämän aamun Hesarissa maahanmuuttoviraston turvapaikkayksikön suunnalta arvellaan ettei esimerkiksi Zimbabwessa homoja "vainota", vaikka maassa homoseksuaalinen kanssakäyminen on määritelty rikolliseksi, josta voi päätyä kaltereiden taakse.

Missä kohdassa jokin asia katsotaan vainoksi?
  • 2 / 3
  • Onnellinen mies
  • 24.2.2011, 10.50
Eipähän tuohon Zimbabwen tilanteeseen tarvitse muuta kuin sisälukutaitoa ja rahtusen verran ymmärrystä lukemastaan. Joskohan niitä molempia ko.virastolta puuttuu? Mikäli virasto on kiinnostunut ja halukas testaamaan niin miesten kuin naistenkin homoseksuaalisuuden, niin silloin tullee kysymykseen testi "Onko onki ottamatta, vaiko lammikko kalatta?" Niin tai näin, eletäänhän jo sentään vuotta 2011...!.