Kari Kärkkäinen vetäytyy eduskuntavaaleista

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 6

Helsingin Sanomat kertoo illalla, että kristillisdemokraattien kansanedustaja Kari Kärkkäinen vetäytyy puolueensa ehdokkuudesta, koska puolue on ajautunut liiaksi moraalinvartijaksi. Kärkkäinen on tänään torstaina antanut asiasta tiedotteen.

Kärkkäisellä on pitkä kansanedustajaura. Hän on ollut kansanedustajana vuodesta 1999, Pohjois-Savon vaalipiiristä. Kärkkäinen perustelee lähtöään myös perhesyillä. "Eduskunnassa istuu 200 kansanedustajaa näidenkin vaalien jälkeen. Kotona paikkaani ei täytä kukaan. Nyt on hidastamisen aika. Perheessämme on päällä omaishoitotehtävä". (Savon Sanomat)

Bjarne Kallis teki samanlaisen ilmoituksen tammikuussa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Uutinen Helsingin Sanomissa

6 kommenttia

Kärkkäinen halusi syksyllä Ajankohtaisen kakkosen homoillan jälkeen erkaannuttaa puoluetta vellovasta homokeskustelusta. Hän myös kommentoi voimakkaasti, että Päivi Räsänen esitteli keskustelussa omia näkemyksiään, ei puolueen.

Kärkkäinen kehitti suomeen uudissanan "homo-ongelmainen" silloin kun Suomessa sorvattiin parisuhdelakia. Hän peräänkuulutti halua ja taitoa käsitellä hankalia asioita, kuten homoseksuaalisia ihmisiä, jotka hänen arvionsa mukaan kärsivät psykoseksuaalisessa kehityksessä tapahtuneesta häiriöstä, joka puolestaan on syntynyt suhdeongelmista vanhempiin ja ikätovereihin. Ja että homoseksuaalista ihmistä voitaisiin auttaa "eheytymään lähimmäisyydellä".
Kyllä tämä osoittaa, että KD:lla on ongelma sisällään. Ovat vain pitäneet tiukkaa linjaa likapyykin suhteen. Ei näytetä ulospäin. Toivoa sopii, että ennen vaaleja tuuletetaan ummehtunutta ilmaa vielä lisää. Räsäsen suuri julkisuus ja jyrkät mielipiteet tuottaisivatkin lopuksi KD:lle tappion?