Kalifornian avioliittoasian käsittely hidasta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Eilen Kalifornian Supreme Court selvitteli aikatauluja Prop 8-asiassa. Kirjalliset vastineet on toimitettava oikeudelle toukokuun 9. päivään mennessä. Suullinen käsittely on luultavasti syyskuussa, ja sen jälkeen päätös tehdään 90 päivän kuluessa.

Hieman taustaa: Elokuussa 2010 liittovaltion tuomari Vaughn Walker päätti Perry v. Schwarzenegger -asiassa, että kansalaisaloite Proposition 8 ja siitä seurannut kansanäänestyksen lopputulos, samaa sukupuolta olevien parien avioliittokielto Kaliforniassa, on liittovaltion perustuslain vastainen. Kalifornian osavaltio ja sen kuvernööri Schwarzenegger eivät valittaneet tuomarin päätöksestä.

Sen sijaan päätöksestä valittivat Proposition 8:n kannattajat 9th Circuit Court of Appeals -vetoomustuomioistuimeen. Oikeus kuuli molempia osapuolia, mutta se ei voinut tehdä päätöstä. koska oli epäselvää, voivatko Prop 8:n kannattajat ylipäätään tehdä valitusta asiassa, jossa osapuolina ovat muut eli Perry (yksityishenkilöt) ja Schwarzenegger (ent. kuvernööri). 9th Circuit Court of Appeals pyysi apua Supreme Court of Californialta.

Ensimmäisessä oikeusasteessa Ted Olson ja David Boies vakuuttivat, että valitusoikeus on vain suoraan asianosaisilla. Prop 8:n kannattajat sen sijaan sanoivat, että Kalifornian osavaltion edustajat ovat laittomasti jättäneet valittamatta tuomari Vaughn Walkerin päätöksestä, ja sen takia heillä on oikeus ja velvollisuus tulla mukana prosessiin. Lisäksi tuotiin esiin, että Kaliforniassa perustuslakia koskevien kansanäänestysten käynnistäjillä on erityisoikeuksia.

Asiasta lisää mm. tässä

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

http://www.sfgate.com/cgi-bin/article.cgi?f=/c/a/2011/02/16/BANB1HO6CR.DTL&tsp=1

http://www.advocate.com/News/Daily_News/2011/02/16/Calif_Supreme_Court_to_Hear_Prop__8_Standing_Issue/

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!