Sateenkaariperheen perustamisen kiemurat

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 2

Pääkaupunkiseudun sateenkaariperhetapaaminen pidettiin viime sunnuntaina.
Juha Jämsä ja Anna Moring alustivat juridisista kiemuroista, joita sateenkaariperheen tielle on todella kasaantunut.
Sateenkaariperheet ry koettaa omalta osaltaan tietä tasoittaa ja erityisesti he jakavat tietoa lasten hankintaa aikoville.

**

Audio
Perheaktivisti ja tutkija Anna Moring sateenkaariperheen perustamisen juridiikasta (11:44)
Audio
Sateenkaariperheet ry:n puheenjohtaja Juha Jämsä toi alustuksessaan juridisten seikkojen lisäksi tietoa adoptiolakiin tulevista muutoksista. (6:23)
Juha Jämsä alusti tapaamisessa.
Perhetapaamisen aktiviteetteja Helsingin Kalliossa.
Taisivat aikuisten pitkät puheet olla hieman väsyttäviä.
Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

2 kommenttia

Mielenkiintoista tuossa tapahtumassa oli se, että ainuttakaan lasten hankintaa harkitsevaa miesparia tai miestä ei tullut paikalle. Naispareja oli mukana toistakymmentä ja lapsia lukematon määrä.
  • 2 / 2
  • Openhoratsus
  • 12.5.2016, 20.18
"Mielenkiintoista tuossa tapahtumassa oli se, että ainuttakaan lasten hankintaa harkitsevaa miesparia tai miestä ei tullut paikalle."

Tämä on viisi vuotta vanha kommentti, mutta koska kukaan ei ole vastannut niin minäpä kerron: Suurinta osaa homomiehiä kiinnostaa yleisesti ottaen enemmän toistensa naiminen, raha, matkustelu yms. kuin perheen perustaminen, joka merkittävällä tavalla rajoittaisi näitä aktiviteetteja ainakin alkuvaiheessa. Avoimia suhteita homojen keskuudessa on yli 50 %, koska suurin osa on kykenemättömiä monogaamiseen suhteeseen eikä monilla näistä haluja perheen perustamiseen ole, koska vapaus rajoittuisi. Toinen merkittävä seikka on se, että mies ei voi synnyttää, joten homomies tarvitsee munasolun luovuttajan lisäksi myös sijaissynnyttäjän. Lapsi on huomattavasti riippuvaisempi naisen kehosta hedelmöityksen jälkeen, koska kehittyy hänen sisällään. Siksi lapsien hankintaprosessi voi olla homomiehille tuskallisempi ja kalliimpi eikä sen vuoksi monilla riitä haluja, koska riskit ovat suuret kuten lapsen menetys kokonaan hänet synnyttävälle naiselle. Isyys ja äitiys ei tässä mielessä ole täysin tasavertaista.