Intia: Korkein oikeus hylkäsi armeijan vetoomuksen homoseksuaalisuuden dekriminalisoinnin kumoamisesta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti

Intian korkein oikeus hylkäsi armeijan anomuksen aiemmin tehdyn päätöksen purkamiseksi, jossa kahden aikuisen väliset yksityiset homoseksuaaliset teot eivät ole enää rangaistavia.

New Delhin kaupungin astrologi esitti, että puolustusvoimat tulisi olla osapuoli tämän kiistanalaisen lakimuutoksen käsittelyssä, koska he ovat aina olleet sitä mieltä, että homoseksuaalisia tekoja ei pidä dekriminalisoida. Delhissä oikeus päätti vuonna 2009, että homoseksuaalisten tekojen rangaistavuus on poistettava laista, koska se on perustuslain vastainen.

Vuonna 2009 armeijan komentaja totesi, että armeijassa homoseksuaalisuutta pidetään sopimattomana ja luonnottomana käyttäytymisenä, josta vastataan sotaoikeudessa. Hän oli lisännyt lausunnossaan, että mikään armeija maailmassa ei ole laillistanut homoseksuaalisuutta instituutiona, koska siitä saattaa olla haitallisia seurauksia.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Useat uskonnolliset yhteisöt ovat vastustaneet homoseksuaalisuuden dekriminalisointia. Delhin lastensuojelujärjestö, astrologi Tamil Nadu Muslim Munn Kazhgam, sekä joogaguru Ramdev ovat olleet myös vastustamassa lainmuutosta.

Lähde: Hindustan Times

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!